Átverték a csapatokat, elmaradt a több milliós Overwatch verseny!

Átverték a csapatokat, elmaradt a több milliós Overwatch verseny!

Technikai problémák miatt a második nap közepén lefújták a versenyt és hazaküldték a résztvevőket, a díjakat viszont nem osztották ki a szervezők!

Az Overwatch MGA 2016 Championshipre négy sztárcsapatot hívtak meg a szervezők, és a Fnatic, Rise Nation, Ninjas in Pyjamas, és KongDoo Panthera valóban impozáns névsornak nevezhető! Nem véletlen a díjazás mértéke sem, összesen ugyanis 75 000 dollár várt gazdára, a győztesnek egyedül 40 000 dollár, vagyis közel 12 millió ütötte a markát.

Vagyis csak ütötte volna, ha a verseny nyugodt körülmények között lezajlik és valóban győztest hirdetnek a rendezők. Történt ugyanis, hogy az első nap egyetlen mérkőzést sem sikerült játszani, hiszen az MSI által, egy nappal a rendezvény előtt a helyszínre szállított laptopok bemondták az unalmast!

Már a PC-k lecserélése is kockázatos lépés volt a szervezőktől, de az, hogy kipróbálás nélkül akarták csatarendbe állítani a laptopokat, még nagyobb felelőtlenség. A második nap egy NiP-Rise Nation meccset végül sikerült lejátszani, de utána újabb problémák léptek fel, így a szervezők lefújták az egész tornát és hazaküldték a csapatokat!

Egy hetet az utazásra, az új időzónához való alkalmazkodásra és a rendezvényre költöttek a csapatok, akik most üres kézzel távozhatnak úgy, hogy még egy normális meccset sem sikerült játszaniuk!

"Ez az Overwatch történetének legbotrányosabb LAN eseménye! Felkészületlen rendezvény volt, az MSI rendkívül amatőr módon kezelte az egészet! - vélte xRetzi, a Rise Nation játékosa.

Valljuk be, egyáltalán nem túloz, főleg annak fényében, hogy az esetet sem a szervező MSI, sem a rendezvény helyszínéül szolgáló Gfinity nem kommentálta! Állítólag egy későbbi időpontban természetesen bepótolják majd a versenyt, de ezek után elképzelni sem tudjuk, milyen biztosíték kell majd a csapatoknak, hogy újra Londonba utazzanak. Hiába, van még hova fejlődnie a kompetitív Overwatch világának!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!