Évértékelő interjú a WiLD és a THR menedzsereivel

Évértékelő interjú a WiLD és a THR menedzsereivel

A színpadon lehet, hogy öt ember játszik, de a csapatok általában több tagból állnak. Ismerjük meg kicsit a managereket is mögöttük.

A nézők számára nem biztos, hogy feltűnik, vagy ha mégis, sokszor nincsenek tisztában azzal kik is legyeskednek a játékosok körül meccsek előtt, után. Külföldi profi csapatoknál már megszokott, hogy egy komplett háttérstáb áll a játékosok rendelkezésésre, legyen az egy edző, elemző, csapatpszichológus, menedzser és így tovább. Az ő munkájuk is legalább annyira fontos, mint a játékosok teljesítménye. Ahogy halad előre az esport és ezen belül a League of Legends fejlődése, már messze nem elég az, hogy különálló játékosokként jók legyünk. Alapos felkészülés és tervezés előzi meg komolyabb szinteken a meccseket, majd az összecsapás után következnek a mérkőzések és az egyéni, valamint csapatszintű hibák hosszas kielemzése.

Magyarországon sajnos még ennyire nem fejlett a helyzet, de a kezdőlépéseket a nagyobb gárdák már megtették, úgy mint az első Magyar Elit Bajnokság győztese, a Team Horizon Reapers, illetve a második helyet elérő WilD.CoolerMaster Multigaming. A döntő kapcsán a két finálézó brigád menedzserével beszélgettünk a hátterükről, az elmúlt egy évről, és távlati terveikről.

Halász "Genican" Norbert, a THR managere arról beszélt, hogy szerinte hogy sikerült mindössze egyetlen év alatt egy ilyen sikeres ötöst összerakni:

Az immáron 10 éves WiLD menedzsere, Pálfy "BoneDaddy" Tamás pedig arról beszélt, hogy mennyit fejlődött ebben az évben a csapatuk és miket terveznek a következő évre, évekre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!