Új junglerrel és cserékkel támad a 2017-es Cloud9

Impact-et leszámítva mindenki 2-3 éves szerződést írt alá, érzik a franchise rendszer érkezését?

Videóban jelentette be az észak-amerikai Cloud9 a 2017-es League of Legends rosterét. Meteos lecserélése várható volt, többször elhangzott már, hogy neki nincs már igazán kedve profi szinten csinálni ezt, a helyére pedig az a Contractz jön, aki idáig a C9C-t erősítette, vele jutott fel a "B-csapat" az LCS-be. A másik változás a dignitas-os, mindössze 18 éves Ray érkezése a felső ösvényre, ő Impact cseréje lesz majd a szezon során. A többi ösvényen nincs változás, Jensen marad miden, Sneaky és Smoothie duója pedig az alsó ösvényen küzd majd, ahogy eddig is. 

A háttércsapatban a korábbi SKT edző Reapered továbbra is marad, azonban érkezett mellé egy segédedző is a CJ Entustól Cain személyében.

Így a jungle-t leszámítva, lényegi változás nem lesz a kezdőötösben, a videó végén azonban az is ott van, hogy Impactet leszámítva, mindenki legalább két évre írt alá a kék-fehérekhez. Az eddigi szerződések általában egy, max két szezonra szóltak, pl. a Unicorns of Love-nál is mindenki hosszabbít évente. A két, három éves szerződések viszont két dologra utalhatnak: 

  1. Nyélbe ütötték a 2,5 millió dolláros, Milwaukee Bucks társtulajdonossal való közös szerződést (erről írtunk már korábban az átigazolásos cikkünkben) és tuti, hogy jó fizetésük lesz a következő két évben, vagy 
  2. és ez a valószínűbb: jól haladnak az egyeztetések a Riot Games-szel a franchise rendszer bevezetéséről. Ha pedig biztosan nem eshetnek ki és fix helyük lesz 2-3 éven át az első számú bajnokságban, ugyan miért ne írnának alá jó pénzért?

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!