Kicsapta a TSM az újonnan igazolt játékosát a PEA balhé miatt

Kicsapta a TSM az újonnan igazolt játékosát a PEA balhé miatt

Folytatódik a PEA körüli balhé, ezúttal a TSM háza táján.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 7 észak-amerikai szervezetet magába foglaló PEA el akarja tiltani az ESL Pro League-ben való részvételtől a tagcsapatait. A lépés szinte az összes játékosban felháborodást váltott ki, 5 csapat tagjai (köztük a TSM) pedig nyílt levelet írtak a szervezet vezetőinek, melyben tiltakoznak a döntés ellen, mondván, a PEA-nak nincs joga eldönteni, hogy egy csapat mely versenyeken vehet részt.

A PEA indulásakor ezzel még semmi gond nem volt, a vezetők állították, hogy nem akarnak a csapatok dolgaiba beleszólni és a játékosok hallathatják majd a hangjukat a döntéseknél. A helyzet az IEM Oakland környékén változott meg, ekkor indult el egy párbeszéd Scott "SirScoots" Smith közreműködésével a szervezet és a játékosok között.

A TSM kidobta emiatt az egyik játékosát

Sean "seang@res" Gares, a TSM CS:GO csapatának játékosa kb. egy hete van a fekete-fehérek kötelékében, illetve, már csak volt, az éjszaka folyamán ugyanis a Andy "Reginald" Dinh a TSM menedzsere megvált tőle azért, mert nem állítása szerint nem megfelelően kezelte a helyzetet. Seang@res kiszivárogtatta a teljes beszélgetést, a lényeg, hogy Reginald úgy érezte, a TSM márkát anélkül érik kritikák, hogy ő tudott volna róla, hiszen a játékosok az ő tudta nélkül cselekedtek, sőt, Sean úgy rángatta bele őket valaminek az aláírásába, amit a többiek el se olvastak. Itt olvashatjátok el a teljes párbeszédet:

Erre természetesen reagáltak a csapat tagjai, akik elmondták, tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy mit írnak alá, sőt, Reginald Tweetlongjára is reagált még Sean, aki elmondta, hogy Reginald állítólag végig tudott az egész dologról, egy korábbi közös ebédjükön is szóba került a téma. 

A lényeg: A TSM kidobta egy játékosát, mert a menedzser szerint a nyílt levél sértette a csapat imázsát és megítélését. A játékosok beálltak kidobott társuk mögé, de azóta Reginald szerint bocsánatot kértek tőle, így valószínűleg ők maradnak majd a TSM kötelékében. Nagyon sok a bizonytalan dolog a PEA ügy körül, de mindenképpen hátráltató tényező lenne az egész esport ipar számára, ha a csapatokat elkezdenék eltiltani bizonyos versenyektől.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!