Ezért nincsenek már jó amerikai játékosok?

Ezért nincsenek már jó amerikai játékosok?

A legnagyobb LoL adatbázis OP.GG elég siralmas képet fest az amerikai kompetitív közegről.

Már egy ideje megfigyelhető, hogy a nagy NA LCS csapatok ahelyett, hogy fiatal amerikai (és itt most a kulcsszó az amerikain van) tehetségekhez nyúlnának és velük kísérleteznének, megpróbálnak sokkal inkább Koreából és Európából importálni játékosokat. Míg pl. EU-ban csak tavasszal ott lesz pl. Caps és Xerxe, akik mindketten éppen hogy csak betöltötték 17. életévüket, de már profi csapatban vannak, addig Észak-Amerikában talán csak Contractz az, akit újonc amerikai állampolgárként látunk majd a 2017-es tavaszi szezonban.

A Twitterre nemrég került ki egy statisztika az OP.GG adatbázisa alapján, miszerint Észak-Amerikában jelen pillanatban iszonyatosan kevés olyan játékos van, aki ranked meccseket játszik. Csak hogy lássátok, miről van szó:

Az ábra szerint Koreában és az EUW szerveren van a legtöbb ranked játékos, közel azonos számban, 2,5-2,5 millióval. Őket követi EUNE, ahol a magyarok zöme is játszik, bő egymillióval, majd jön Brazília, Törökország és csak utána Észak-Amerika, valamivel több, mint félmillió játékossal, ez nagyon kevés, ötödannyi, mint EUW-n! Nem véletlenül voltak Master-Challenger szinten 40-60 perces várakozási idők egy meccsre néhány hónappal ezelőtt, volt is belőle balhé. Az ábrán nem szerepel Kína, mert ott nem elérhetőek ilyen jellegű adatok, de ha kb. azonos az arány, mint két évvel ezelőtt, akkor továbbra is Kína rendelkezik a legtöbb kompetitív játékossal.

Ez viszont iszonyatosan szomorú képet fest az NA régióról. Úgy tűnik, hogy hiába ott az egyik legnépszerűbb a játék, sokan sokkal inkább csak nézik, mintsem hogy megpróbáljanak ők maguk is versenyezni, és mivel kevesebb a látható tehetség, nehezebb is embert találni, ezért lehet az, hogy annyi koreai és európai játékossal van felpumpálva a mezőny. 

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy az amerikaiak nem akarnak kompetitív szinten lolozni? Pénz, háttér, minden adott nekik és valamiért mégse.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!