Játékosbemutató: GeT_RiGhT fordulatos karrierje az 1.6-os időkben - 1. rész

Játékosbemutató: GeT_RiGhT fordulatos karrierje az 1.6-os időkben - 1. rész

Eheti, dupla-részes játékosbemutatónkban a valaha volt legsikeresebb Counter-Strike játékos, GeT_RiGhT életét és karrierjét mutatjuk be! Első rész.

A közelmúlt legnagyobb eseményét, az ELEAGUE Major atlantai, offline kvalifikációját követően a csúfos vereséget szenvedő NiP játékosát, GeT_RiGhT-ot vettük elő eheti, terjedelme miatt dupla részes játékosbemutatónkban. Az első részben életének és karrierjének korai szakaszát vesszük át, vagyis gyerekkorától az 1.6-os korszak végéig, míg a második részben innen folytatjuk a hatalmas bukást jelentő kvalifikációig.

Gyerekkora

Christopher Carl Albin Alesund 1990. május 29-én, egy keddi napon látta meg a napvilágot a svéd fővárosban, Stockholmban. Egészen korán kezdett videojátékokkal játszani bátyja, Robin hatására. Többek között Quake-et, Doomot, AQ2-t és Quake2-t is játszott, de a legjobban a Counter-Strike világa húzta be. Az 1998-as kezdetek óta ez a játék a legmeghatározóbb a számára és a mai napig lankadatlan kedvvel és elszántsággal fordul a program felé.

Nem sokkal később figyelt fel HeatoN-re, aki 2001-ben csapatával, a Ninjas in Pyjamas-szal megnyerte a CPL-t, mely a legnagyobb versenynek számított akkoriban. Később, amikor megtudta, hogy ő is svéd, ráadásul egy városban is élnek, azonnal a fiatal Christopher példaképévé vált. Úgy gondolta, ha követi őt és belőle szerez inspirációt, akkor egy napon ő is kedvenc időtöltéséből élhet. Nem is gondolta, hogy előbb-utóbb szembekerülnek egymással, de ne rohanjunk ennyire előre!

GeT_RiGhT

Karriere hajnalán

2003-tól játszik aktív, versenyszerű játékot, de igazán komoly csapata csak 2007-től volt. 2007 májusában kezdett játszani a Begrip Gaminggel, ahol többek között THREATtel játszott egy csapatban, aki manapság a NiP edzőjeként szerepel, de akkoriban még ő is aktív játékos volt. Az ötös eljutott a 2007 júniusi, svéd ESWC kvalifikációra, ahol a csoportkörben összekerültek a NiP-pel és velük együtt az élő legendával és példaképpel, HeatoN-nel. A NiP-hez képest GeT_RiGhT gárdája csak egy rakás amatőrnek tűnt, de felelőtlenség volt félvállról venni őket, ugyanis a Begrip elverte az akkoriban a legjobbak között nyilvántartott nindzsákat.

Az ekkor 17 éves Christophernek ez egy hatalmas mérföldkő volt, hiszen egykori példaképe fölé kerekedett, aki nem sokkal később visszavonulását is bejelentette. Ekkor jött el GeT_RiGhT nagy lehetősége, hiszen HeatoN azt szerette volna, ha a NiP-ben, az ő helyén folytatná a fiatal tehetség. Át is szerződött, de pályafutása a nindzsákkal igen rövidre sikerült, mert két héttel érkezése után, augusztus 30-án a csapat feloszlott, ő pedig egy hónap kihagyás után az SK Gamingben folytatta karrierét.

Hivatalosan cserejátékosként szerződtették és egy hónap után kölcsönadták a Meet Your Makersnek, ahol október végétől december 1-ig játszott. Ezután is csak beugróként szerepelt az SK-nál, az egyetlen verseny, amin játszott, az Intel Extreme Masters II volt, ahol 6. helyezést értek el. Március végén a szervezet megvált GeT_RiGhT-tól, ezután leginkább mixelgetett.

GeT_RiGhT

Út a csúcsra

Áprilisban harmadikok lettek a svéd válogatottal a ClanBase NationsCup XI-en, szeptemberben az EvilZone-nal legyőzték az SK-t a DreamHack Skelleftea II döntőjében, majd LANKLAN néven kvalifikálták magukat az Inferno-online League első szezonjába, ahonnan már Giants Gaming néven bejutottak a döntőbe, melyet meg is nyertek. Közben beugróként játszott a Fnaticnál, ahol a montréali IEM III Global Challenge-et nyerték meg, és végül 2009 januárjában át is szerződött.

Fnatic-dominancia

Valószínűleg a nem túl sikeres 2007, majd a mixekről szóló 2008 után valódi megváltásnak érezte, hogy a világ akkori legerősebb csapatában folytathatja karrierét. Ennek a tudatában nem is csoda, hogy itt érte el legnagyobb 1.6-os sikereit. Érdekesség, hogy itt kezdett el f0resttel együtt játszani, és azóta is csapattársak, lassan 8 éve. A szerződéskötés utáni két hónapban, dominálva a nemzetközi mezőnyt, végiggázoltak mindenkin az IEM III trófeájáig. Ráadásul ezután sem álltak le, a 2009 elejétől 2010 közepéig tartó időszak egyértelműen a Fnaticról szólt. Azonban a folyamatos játékoscserék 2010 végére megtörték a csapat sikerét, így GeT_RiGhT is a váltás mellett döntött és vele tartott f0rest is.

Az SK Gaming és az 1.6 alkonya

Új otthonukat az SK Gamingnél találták meg, ahol a GeT_RiGhT, face, f0rest, RobbaN négyes, mint stabil alap megmaradt a következő két évben, de ötödik játékosukat gyakran cserélték. Így megfordult a csapatnál delpan és a dán trace is, viszont a csapat közel sem tudta úgy dominálni a mezőnyt, mint az egykori Fnatic. Persze voltak sikerek, mint a 2011-es DreamHack Summer győzelem vagy az ESWC 2011 győzelem, illetve egy WCG 2011 második hely is összejött. 2012-ben viszont még ennyi sem sikerült nekik, közben a Valve bejelentette a Global Offensive-et, és az 1.6-os éra szép lassan véget ért. Az SK Gaming utolsó 1.6-os csapata, élén Christopher "GeT_RiGhT" Alesunddal, 2012 júliusában feloszlott.

Hamarosan folytatjuk a Játékosbemutatót a második résszel!

Ha lemaradtál volna a legutóbbi részről, amiben bemutattuk a világ tetejére érő dev1ce-t, akkor itt bepótolhatod!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!