Világbajnoki 3-4. helyezett is a Schalke 04 új felállásában!

A német futball csapat nemrég jelentette be, hogy milyen felállással küzdenek majd egy LCS helyért.

Miután a Schalke egy nem túl eredményes nyári szezon után a 8. helyen zárt, ezért a Misfits-el kellett játszaniuk, hogy egyáltalán indulhassanak a 2017-es tavaszi szezonban. Viszont a Misfits egészen könnyedén, 3-1-el legyőzte a német csapatot, így átvették az LCS-ben való indulási jogot. 

Ezután a Schalke az egész csapatnak szabad utat adott, így teljesen új felállás után kellett néznie. Ezt a feladatot elég jól sikerült teljesíteniük a csapatnál dolgozóknak, hiszen sikerült olyan játékosokat összeszedniük, akiknek már bőven van LCS, sőt, még VB tapasztalatuk is.

A felső ösvényre Max "Satorius" Günther érkezik, aki egy nagyon fiatal, 22 éves, de annál tehetségesebb játékos. A dzsungelbe a Unicorns of Love-ot megjáró Jean-Victor "loulex" Burgevin-t választották, mid-re pedig, egy LCS-ben rég látott név, hiszen még a 2014-as szezonban játszott utoljára még a Supa Hot Crew csapatában (illetve idén beugrott 1-2 meccs erejéig Ryu helyére), de már akkor is egy nagyon jó játékosnak tartották Marcin "SELFIE" Wolski-t. SELFIE választása azért is nagyon érdekes, mert Ő még a Misfits-el megnyerte a nyári CS-t és így már biztosnak tűnt a tavaszi LCS szereplése. Aztán némi meglepetésre, PowerOfEvil érkezésével Ő szabaddá vált, és így csapott le rá a Schalke. Érdekesség, hogy nem tudott játszani a 2014-es LCS-ben szereplésért, mert akkor még túl fiatal volt.

Az alsó ösvény inkább a support részről érdekesebb, hiszen a Világbajnokságon 3-4. helyezést elérő lengyel játékos, Oskar "VandeR" Bogdan fogja támogatni Elias "Upset" Lipp-et. A Giants Gaming december 26-án jelentette be, hogy Upset elhagyja a csapatot motivációs problémák miatt. A csapat hivatalos közleménye itt olvasható.

Ha megnézzük az EU és NA Challenger Series aktuális kezdőjeit, elég durva látni, hogy hány korábbi LCS játékos van a listán:

EU: (Kikis), MrRallez, (Klaj), Tabzz, Steve, Sprattel, Vander
NA: FeniX, Santorin, Gilius, Fox, Quas, Freeze, Konkwon, Zentinel, RF Legendary

(Fnatic Academy - ha bejutnak), Schalke, PSG... Úgy tűnik, kellően kompetitív lesz az idei Challenger Series is!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!