Az idei év alapján ők alkotnák a világválogatottunk!

Az idei év alapján ők alkotnák a világválogatottunk!

A 2016 legjobb 5 nemzetközi játékosa egy csapatban? Összeraktuk azt az ötöst, akiket szívesen látnánk egy világválogatottban!

A hétvégén bemutattuk azt a magyar ötöst, amit szívesen látnánk nemzeti válogatottként a 2016-os teljesítményük alapján. Ezután kötelességünknek tartjuk, hogy az idei év hihetetlen nemzetközi sikereit értékelve bemutassunk egy képzeletbeli világválogatottat is!

Gabriel "FalleN" Toledo (SK Gaming)

Hihetetlen játékintelligenciájának köszönhetően kitűnő vezető, aki mindig a legjobb döntéseket hozza meg a csapata érdekében, és emellett skillben is ott van. A semmiből repítette a Luminosity Gaminget, majd SK Gaminget a világranglista élére. Továbbá fontos megjegyezni, hogy stratégiai érzékével először a legjobb Mirage, majd  a legjobb Train csapattá tette az SK-t, kihasználva a játékosok agresszív stílusát. A versenyeken nem egyszer hozta vissza csapatát kíméletlen clutch szituációkban, a bukás széléről:

Oleksandr "s1mple" Kostyliev (Natus Vincere)

Az idei év legnagyobb felfedezettje. A mindössze 19 éves ukrán játékos a Team Liquiddel kezdte az évet, segítségével az amerikai csapat Columbusban az elődöntőig, Kölnben a döntőig jutott. Kimagasló szereplése ezen a két tornán tökéletes ajánlólevélnek tűnt a Na'Vi-hoz, így az év második felét már velük töltötte. Bizalmukat pedig az ESL ONE New York megnyerésével hálálta meg. Képességeit tekintve minden fegyverrel tökéletesen bánik, legyen az AK/M4 vagy AWP. Utóbbihoz köthető legszebb megmozdulása is, melyet a Valve egy graffitivel jutalmazott. Nevezetesen erről van szó:

Nicolai "dev1ce" Reedtz (Astralis)

Ahogyan azt két hete is megírtuk, dev1ce valóban a világ tetejére ért. Az elmúlt két hónapban olyan teljesítményt tett le az asztalra, amivel egyértelműen megérdemli, hogy a legjobbak között emlegessük. Az Astralis új felállása, és ezzel a szerepkörök megváltoztatása jótékony hatással voltak a dev1ce-ban rejlő potenciálra. Kiváló munkájával, ez alatt a rövid idő alatt szerzett egy MVP kitűzőt az ECS 2. szezonjában és a highlightok főszereplőjévé vált. Elsődleges AWP-sként is megállja a helyét, de az alábbi videó alapján még akkor sem kell aggódni, ha csak kése van:

Marcelo "coldzera" David (SK Gaming)

A nemrég az év esportolójának választott coldzera egyértelműen a világ legjobb játékosa jelenleg. Amit idén ez a srác művelt, az szinte hihetetlen. Mindkét Major-ön ő lett az MVP, az év első felében, statisztikái alapján a legjobb játékos volt minden tornán, amin részt vett és nem kis szeletet vállalt magára csapatának sikereiből. Érdemes megemlékezni a híres ugrálós-AWP 4k-járól, melyet az MLG Colombus után graffitivel jutalmazott a Valve:

Nikola "NiKo" Kovač (mousesports)

Nem túlzás azt állítani, hogy nélküle a mousesports sehol sem lenne. Rendkívűl tehetséges játékos, aki egymaga húzza a csapatát a legjobbak közé. A statisztikák alapján, ha neki megy a játék, nyernek, ha nem, akkor buknak. Skillben bőven a társai felett van, és a legjobb játékosok ellen is olyan hihetetlenül játszik, hogy azt nehéz szavakba önteni. Az sem túlzó, ha a legjobb Deagle játékosnak hívjuk, hiszen rendszeresen oszt ehhez hasonlókat az ellenfeleknek:

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!