Közel 6 millió Ft-ot osztottak ki idén csak a magyar LoL versenyeken!

És ez csak a pénznyeremény, a hardver és az RP még nincs is benne!

2016 a hazai League of Legends éve volt. Az elképesztő mennyiségű verseny, a Magyar Elit Bajnokság, az óriási pénzdíjak és nem utolsó sorban végre-valahára a csapatok ismertségének növekedése (most már nem életidegen az emberektől az, ha azt írjuk, THR vs. WiLD), sőt, pontosan tudják, ki az a bluerzor vagy hi im mate.

Összesítve az idei év statisztikáit és offline, pénzdíjas versenyeit, összesen 5.825.000 Ft-nyi pénznyereményt osztottak ki a hazai League of Legends versenyeken 2016-ban. Ebben még nincsen benne a többszázezer RP-nyi nyeremény, valamint a hardveres nyeremények, így az összes kiosztott díj értéke kényelmesen eléri a 7-8 millió Ft-ot. És ez csak egyetlen játék, a League of Legends!

A három legjobban fizető LoL verseny:

  1. Magyar Elit Bajnokság 2.000.000 Ft
  2. Lenovo Y Kupa 1.000.000 Ft
  3. Esport Fest 750.000 Ft

A legtöbb pénz idén a Team Horizon Reapers markát ütötte, a MEB-es és az Y-kupa győzelemmel több mint 2 millió Ft fixen náluk landolt, de ott van 3 KGames és 3 MondoCon győzelem is, illetve ők nyerték az Esport Fest nyári bajnokságát, így az összes idei nyereményük valahol 3 és 4 millió Ft körül mozog. 

Az már most biztos, hogy jövőre lesz még két szezonja a MEB-nek és ha a PlayIT is hasonló elánnal kezeli majd az esportot, + jönnek még a kisebb versenyek is, akkor ez a 6 milliós szám bőven feljebb fog még menni 2017-re! Egyre inkább megéri itthon esportolónak állni és bár még csak néhány kezdemény van arra, hogy profi játékosokat fizessenek, már önmagukban a nyereményalapok is elég csábítóak lehetnek az új generáció számára. 

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!