Újabb nagy sportklubok az esportban

A Dinamo Kijev és a Panathinaikos is fejest ugrik az iparágba.

Egyre több országot pipálhatunk ki Európa térképén, már ami a sportklubok és az esport kapcsolódását illeti: most két újabb nagy múltú egyesület jelentette be, hogy beszáll az iparágba.

Az ukrán labdarúgás legnagyobb klubja, a Dinamo Kijev nemrégiben bejelentette, hogy leigazolták Labotryas-t, aki Ukrajna aktuális FIFA bajnoka. Ez azonban még nem minden, az egyesület ugyanis azt tervezi, hogy egy Dota 2 csapatot is létrehoz, kihasználva a jövő áprilisban esedékes kijevi Major torna által adódó alkalmat.

A másik belépő a görög Panathinaikos, ahol igencsak nagyszabásúak a tervek az esportot illetően. Itt külön részleget hoztak létre a játékoknak, méghozzá a helyi esportvilágban fontos szerepet betöltő CowboyTV-vel együttműködve, a cél pedig igen széles körű: CS:GO, League of Legends, Dota 2, StarCraft II, FIFA és NBA 2K játékosokat is szerződtetni szeretnének a közeljövőben. A fókuszukban leginkább azok a görög származású gamerek lesznek, akik már értek el nemzetközi sikereket az említett játékokban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!