3v3 és 1v1 - mi lesz velük, ha véget ér a karácsonyi skinek hajszolása?

3v3 és 1v1 - mi lesz velük, ha véget ér a karácsonyi skinek hajszolása?

Lassan vége a karácsonyi varázsnak, mi lesz ezután az 1v1 és 3v3 módokkal?

Az utóbbi időben - ha jól gondolom - nem én vagyok az egyetlen, aki az 1v1 vagy a 3v3 játékmódokat grindolja a Winter Loot Boxok miatt. De nemrég rájöttem, hogy amellett, hogy ezzel gyorsabban tudok haladni az áhított skinek felé, egyre többet gondolkodtam azon is, hogy ezek a módok tök jó, hogy vannak. Ha nem lenne 1v1, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy nem játszottam volna mondjuk Symmetrával, valahogy annyira távol áll tőlem ez a hős. A 3v3 pedig érdekesebb, mint gondoltam, a haverjaimmal több délutánt töltöttünk el azzal, hogy poénos vagy éppen iszonyatosan op kompokat rakosgattunk össze. Egyszóval én mostanában többet nyomulok ezzel a két móddal, mint a sima rankeddel, és ezzel nem vagyok egyedül: a Dignitas-ról Dante is ihletett kapott a két játékmódtól, csak neki az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha az 1v1 és a 3v3 örökre maradna, vagy akár még rangsorolttá is válhatna?

Az Overwatch fejlesztőcsapatát vezénylő Jeff Kaplan még novemberben az egyik fórumon a következőket írta:
Kaplan
Ezek szerint ha a játékmódok népszerűsége megmarad, akkor a fejlesztőcsapat örömmel készít egy statisztikai oldalt nekik, és ha van rá igény, akkor a játék részei is maradnak. Sőt, egy nap akár rangsorolttá is válhat az egész, és a játékosok itt is harcolhatnak a pontokért, meg persze az arany fegyverekért. Persze most még meg kell várni, amíg lecseng a Loot Box grind és csak utána lehet megmondani, hogy van-e létjogosultsága az egésznek.

Személy szerint én már annak is örülnék, ha ugyanúgy megnézhetném a statjaimat 1v1-ben, mint mondjuk 6v6-ban. Talán kiderülhetne, hogy melyik hőst ismerem a legjobban, és persze az is, hogy melyiket a legkevésbé. Ez mindenképpen pozitív lenne, de kell ebből rankedet csinálni? Nem hinném. Ha a 3v3 kapna egy ranked módot, és mondjuk a profi játékosok elkezdenének játszani vele, és akár versenyeket is rendeznének belőle, az nagyon sok bonyodalmat szülhetne. Kezdve onnan, hogy néhány hős egyszerűen beteg 3v3-ban, néhány pedig gyakorlatilag használhatatlan. Ha normális 3v3 rendszert akarna a Blizzard csinálni, akkor nerfelni vagy buffolni kéne a karaktereket, az pedig hatással lenne a 6v6-ra, ami megint nem jó. Persze az is lehet, hogy marad minden úgy, ahogy most van, és ez a ranked ladder nem lesz olyan komoly, mint a 6v6, de akkor felvetődik a kérdés, hogy szükség van-e rá?
3v3
Az 1v1 már érdekesebb kérdés. Először is itt nincsenek csapattársak, itt nem lehet a többiekre fogni, ha valami félremegy, szóval ha itt lenne rangsor, az bizony egyéni teljesítményt mutatna. A módba épített randomgenerátor pedig a játékosokat arra kényszeríti, hogy minden hőssel játsszanak. Ha pedig valaki itt ér el sikereket, akkor az egy erős indikátor lehet, mert itt nem lehet mondjuk csak Genjivel nyomulni minden meccsen.

Mindent egybevetve, ebben a pillanatban még nem kell rangsorolt 3v3 és 1v1, elég, ha a statokat el lehet érni és lehet bennük gyönyörködni - vagy elborzadni rajtuk. Szerintem még nincs szükség egy olyan módra, ami megoszthatja a közösséget.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!