RIP Cloud9 Challenger, helló FlyQuest! Jó volt veletek

RIP Cloud9 Challenger, helló FlyQuest! Jó volt veletek

Már jó ideje annak, hogy az eredeti C9 lineup feloszlott és többen az alapító tagokból (Hai, Balls, Lemonnation) a klub Challenger csapatába távoztak játszani, ám úgy néz ki ez is megszűnik hamarosan.

Egy újabb időszak véget ért, elbúcsúzunk a Cloud9 challenger csapatától, a teljes rostert elengedték, azaz Balls, Hai, Lemonnation és Altec szabad játékosok lennének, erre még visszatérünk. A hely természetesen nem marad üresen, már egy-egy Challenger series spotnak is elég borsós ára van manapság. Ki más is fektetne be ilyen horribilis összegeket, ha nem egy újabb sportklub, ezúttal az NBA-ből ismert Milwaukee Bucks, akik FlyQuest néven indítanák útjára első esport csapatukat a League of Legends berkein belül. Az egész projektet a sportklub egyik társtulajdonosa, Wesley Edens indítja útjára a Fortress Investment Grouppal karöltve.

Egyelőre csak a League of Legendsbe szállnak be egy csapattal, ami a korában említett Cloud9 Challengert fogja váltani. Ezt a helyet nem kevesebb, mint 2,5 millió dollárért vették meg még decemberben. A befektetői csoport valószínűleg más esportok iránt is érdekelt lesz idővel, de egyelőre ez még nem biztos.

A FlyQuest lesz az első próbálkozása a Milwaukee Bucksnak esportokon belül ami a forrásokért felelős managert, Marc Larsyt is érinteni fogja akivel 2014 óta dolgoznak együtt. A csapat irányításában Eden fia Ryan fog besegíteni, valamint a Fortress Investment Groupban managerként tevékenykedő Sarah Waterson is, aki szorosan dolgozott együtt a Bucks franchise-án az elmúlt pár évben.

A csapat leigazolt négy játékost is az eredeti felállásból összesen 700.000 dollárért a 2,5 millión belül, így An "Balls" Van Le, Hai "Hai" Du Lam, Johnny "Altec" Ru és Daerek "LemonNation" Hart itt folytatják tovább karrierjüket. Dzsungeles játékossal még egyelőre nem rendelkeznek, azonban ne felejtsük el, hogy Meteos már nem a kezdő ötös része az LCS-ben játszó Cloud9-on belül, érdekes lenne újra látni majdnem a teljes gárdát együtt, Sneakyt leszámítva.

A szezon január 20-án kezdődik majd a brigád számára, amikor indul az North American League Championship.

Úgy tűnik egyre több sportklub kezd majd beszállni az esportokba is, pár éven belül lehet, hogy eltűnnek az önálló csak esportra specializálódó klubok és beolvadnak a nagyok közé? A folyamat már megkezdődött és ha a rendelkezésre álló háttértőkéket hasonlítjuk össze teljesen reális esélye lehet ennek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.