Kizárólag Youtube-on lesz közvetítve az ESL Pro League

Kizárólag Youtube-on lesz közvetítve az ESL Pro League

Ez lenne az első komolyabb volumenű esport verseny, amit a Youtube Gaming platformján közvetítenek. 

Hivatalosan még senki se kommentálta a témát, de a Slingshot döntéshozókhoz közeli forrásai szerint a nagyobb európai csapatokat összefogó szervezet és a Youtube megállapodott arról, hogy a következő ESL Pro League szezonját kizárólag a videós platformon fogják majd közvetíteni. Richard Lewis, az esportok oknyomozó újságírója is megerősítette a hírt, állítása szerint több megbízható forrása is egyhangúan ugyanezt közölte vele:

A Youtube Gaming azzal a céllal jött létre másfél évvel ezelőtt, hogy konkurenciája legyen a Twitchnek, de főleg csak Youtuberek használják, a League of Legends-es LCS közvetítéseket leszámítva (de ott is párhuzamosan megy a Twitchen is) a nagyobb esport versenyek eddig hozzá se szagoltak a Google platformjához. Pedig egyébként megvan a Youtube közvetítések előnye: az élő adások alatt bármikor vissza lehet tekerni akár megnézni egy megmozdulást újra és újra és a minősége is jobb, mint a Twitchnek, hátránya ugyanakkor, hogy a kutya se ismeri, alig használják, ráadásul rossz a keresője is és nincsenek a sokak által imádott Twitch emoticonok se.

Jó kérdés így például, hogy mekkorát zuhan majd a nézettség ennek hatására: az LCS közvetítésekre is jellemző, hogy töredékük nézi azt a Twitch-csel szemben. Persze valószínű, hogy a Youtube azért egy kisebb összeget letett nekik az asztalra, hogy náluk közvetítsenek kizárólagosan.

Az EPL következő, szám szerint 5. szezonja február 7-én kezdődik és minden kedden, szerdán és csütörtökön lesznek mérkőzések - a tervek szerint a hivatalos ESL Youtube csatornán. A LAN döntő június 3-4-én lesz Dallasban, így Season 2 óta először térnek majd vissza Észak-Amerikába finálézni. Az előző évad címvédője a Cloud9, aki egy 25-1-es győzelmi szériát nyomott le tavaly az év második felében, majd Brazíliában, az SK Gaming hazai pályáján győzte le őket a fináléban.

Ti szoktatok Youtube Gaminget nézni? Szeretitek, vagy inkább Twitch?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Borítókép: ESL Youtube

Kövess Minket!