Itt vannak az EU LCS csapatok 2017-es tavaszi kezdői!

Itt vannak az EU LCS csapatok 2017-es tavaszi kezdői!

Véget ért a csere-bere szezon, íme a 10 EU csapat tavasszal!

Ahogy véget ért a tavalyi VB, szinte azonnal elkezdődött az átigazolási láz mindenfele. Nem történt ez másként az EU-ban sem, azonban a roster cserék időszaka lejárt, legalábbis erre a splitre, január 5-től érvénybe lépett a roster lock, így azok, akik nem adtak le teljes kezdőt vagy a szezon kezdetéig nem tudják elintézni a papírmunkát, nem játszhatnak majd az LCS első hetében.

Az idei szezon nagyrészt az import koreai játékosokról szól, azzal, hogy nagyon sok koreai hazament Kínából, azt eredményezte, hogy a náluk egy fokkal gyengébb honfitársaik Európába vagy Észak-Amerikába költöztek, hogy legyen még esélyük a világbajnokságra (és persze a pénz se utolsó). Óriási változások voltak az idei szünetben is, nézzük is át, hogy hol mi történt!

EU LCS TOP JUNGLE MID ADC SUPP
G2 Esports Expect Trick Perkz Zven Mithy
H2k Odoamne Jankos Febiven Nuclear Chei
Splyce Wunder Thrashy Sencux Kobbe Mikyx
Unicorns of Love Vizicsacsi Xerxe Exileh Samux Hylissang
Fnatic sOAZ/Wickd Amazing Caps Rekkles Jesiz
Giants Flaxxish Memento Night HeaQ Hustlin
Vitality Cabochard GBM/Djoko Nukeduck Steelback Hachani/AoD
Roccat Phaxi Maxlore Betsy Hjärnan Wadid
Origen Satorius Wisdom NaeHyun Tabzz Hiiva
Misfits Alphari KaKAO/Lamabear PowerOfEvil Hans IgNar

Nem sok ötös maradt változatlan, mint azt láthatjuk, a G2 és a Splyce kivétel itt, nekik megmaradt a tavalyi felállás. Az H2k körül volt azért dráma bőven, elég, ha Forg1venre gondolunk, aki Febiven mellett nem maradt volna meg, de említhetnénk Jankost is, aki nem lett volna hajlandó európai botlane-el játszani, ha már honfitársát, Vandert kivágták a csapatból.

A pánik ebben a szezonban is utolérte a Unicorns of Love csapatát, akik az IEM Oakland megnyerése után elköszöntek Move-tól, helyette a román tehetség, Xerxe érkezett, majd alig pár nappal ezelőtt Veritas honvágyra hivatkozva szintén elhagyta a csapatot saját döntése szerint, helyette érkezett Samux, akit anno a Giants színeiben láthattunk rövid ideig. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Veritasnak azóta már van csapata Koreában. Viszont így az UOL-nak is európai ötöse lesz.

A Fnatic tavaly eléggé széthullott, ezt próbálják az idei "régi" lineuppal kompenzálni, több régi játékos is visszatért, így a tapasztalat meglesz, de azért ez sem életbiztosítás. Caps még mindig egy hatalmas kérdőjel náluk, bár a scrimmeken elvileg jól teljesít. Az alsó ösvényen Rekkles mellé egy szintén régi motoros, Jesiz érkezik aki volt már mides, coach és support is, sőt NA-t is megjárta.

A Giantsnél Night marad az alapember miden és köré építik a csapatot idén is. Hustlin marad támogató, a többiekről viszont eddig nem sokat tudni, talán Mumus tudna többet mondani Memento-ról, aki a csapattársa volt még a Team Empire-ben. A magyar érdekeltséget is mutató Vitality szintén beújított, GBM érkezik dzsungelbe Djoko mellé, új pozícióban próbálhatja ki magát, de a teljes botlane is megújult, Steelback a Roccattől érkezett, míg Hachani a koreai Kt Rolsterből.

Nagy kérdőjel volt, hogy mi lesz a Roccattel, sokáig nem volt róluk hír, egyesek már arra gondoltak, hogy esetleg eladják inkább a helyet. Betsy maradt miden, az H2k eredeti ADC-je, Hjärnan visszatér, a többiek azonban itt is nagyrészt kérdőjelek lehetnek az átlagnéző számára. Az egykoron domináló Origen nem zárt túl jó évet és ha megnézzük a mostani játékosokat, nem is várjuk őket a top3ba. Kicsit úgy tűnik, mintha elfogyott volna a pénz, igaz Wisdom és Tabzz neve ismerős lehet, NaeHyun pedig a kínai B ligában játszott midesként, ahol csapatával egy meccset sem tudtak nyerni, ettől függetlenül tehetséges játékosnak tartják, talán itt összejön.

Végül, de nem utolsó sorban a frissen bejutott Misfits következik, ide költözött PowerOfEvil az Origenből. Ezenkívül egy, a csapathoz képest elég nagy név, a koreai KaKAO jön a dzsungelbe, a többiekről pedig majd kiderül, hogy mennyit tudnak.

Összességében sokkal jobban néz ki az idei EU LCS, mint a tavalyi. Előzetesen a rosterek alapján a top3-ba az H2k, a Splyce és a G2 várható, illetve Csacsiék okozhatják a szokásos meglepetést, de náluk nagy kérdőjel a frissen érkezett ADC. A Vitality rostere viszont elég brutálisnak tűnik, Steelback egy koreai supporttal valószínűleg ismét tündökölni fog, míg a legnagyobb kérdőjelünk egyértelműen a Fnatic. 11 koreai játékos van most így az EU LCS-ben egyébként. 

Ti kiket tartotok esélyesnek a top3-ra, látva a kezdőket?

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON

Kövess Minket!