Van még esély az Origen és xPeke számára?

Van még esély az Origen és xPeke számára?

Az Origen szenved, nyáron az LCS helyüket is nehezen őrizték meg és a mostani szezon sem úgy indul, ahogy kéne.

Amikor két évvel ezelőtt Xpeke bejelentette, hogy otthagyja a Fnatic-ot és saját csapatot alapít, azon kevés játékosok egyike volt, aki úgy döntött, hogy a profi karrier után ilyen irányba evez. Képzeljünk el egy srácot, aki élő adásban próbálta felszedni Sjokz-ot vagy aki egy szál boxerben ökörködött Cyanide streamjén! Nem az a típusú személyiség, akit utána egy csapat menedzsereként képzelünk el, a rajongók is eléggé megosztóak voltak.

Pedig jól indult

Az elképzelés nem volt rossz és egy bizonyos fokig működött is. Bár ebben azért volt szerepe annak, hogy Peke már látott egy jól működő szervezetet belülről, a Fnatic a világ egyik legjobban menedzselt esport csapata, nagyon sok fortélyt lehet tőlük eltanulni. Peke pedig tanult és úgy kezdett neki az építkezésnek, hogy a cél nem az LCS-be jutás volt, ennél magasabbra tette a lécet. Ezért egyből nagy játékosokkal töltötte meg a csapatot: AmazingsOAZ, de még talán Mithy is ide sorolható. Mindhárman veteránként érkeztek a csapathoz és hozták magukkal a tapasztalatukat és a tudásukat.

A felállás kiegészült Pekével és egy zseniális soloq játékossal, Zvennel. A csapat pedig hozta az eredményt, bejutottak az LCS-be, majd még ugyanebben az évben a világbajnokságon a legjobb négyig meneteltek. Eddig lehetne Hamupipőke sztori is az egész, de persze a jövő nem azt hozta, amit Peke akart.

A vébé után Mithy és Zven lelépett a nagy rivális G2-hoz (xPeke és Ocelote örök riválisok - a szerk.) és érkezett a Forg1ven + Hybrid páros, valamint Peke helyére PowerOfEvil, a veterán midesnek a menedzselés elvitte már minden idejét, nem tudott annyit a játékra koncentrálni és ahhoz, hogy összetarthassa a csapatot, kellett valaki a saját helyére.

Majd jöttek a házon belüli problémák, pedig alig néhány hete ment a szezon. Hybrid állítólag kifúrta Forg1vent, aki otthagyta a csapatot, egy hét alatt pedig szinte lehetetlen megfelelő lövészt találni, így xPeke állt be ADC-nek, nyilván nem sok sikerrel. Még próbálkoztak egy fiatal litván sráccal, Toasterrel, de a várt eredmények nem jöttek, ráadásul PowerOfEvil is csak árnyéka volt önmagának.  A csapat végigszenvedte a szezont és kieső helyen zártak, de a relegációban azért sikerült megőrizniük az LCS helyüket.

Innen viszont már nem volt megállás, sOAZ és Amazing is otthagyta a csapatot és a 2017-es évet a csapatnak szinte a nulláról kell kezdenie és amíg nem érkezik meg a koreai játékosuk, Yoo "NaeHyun" Nae-hyun, addig minden bizonnyal Peke megint ringbe kell, hogy szálljon.

OrigenA 2015-es világbajnoki elődöntőig menetelt az Origen, a későbbi bajnok SKT állítja meg őket

Ez így már nem elég

Szóval egy játékos által vezetett csapat elgondolása egy nemes idea, de sajnos úgy tűnik, megfelelő háttér nélkül idejétmúlt. sOAZ-t és Amazing-et nem lehet hibáztatni, amiért elmentek, sőt hamarabb is felállhattak volna. Nekik fontosabb volt a biztos anyagi háttér és az, hogy a következő szezonban legyen esélyük arra, hogy bajnokságot nyerjenek, ezzel az Origen pedig egyelőre nem tud versenyezni. Peke szempontjából pedig igazzá válik a régi mondás: "Egy seggel, két lovat nem lehet megülni!".

Nemrég Duncan "Thorin" Shields a TSM csapat tulajdonosával, Andy "Reginald" Dinh-el beszélgetett. Ott Dinh elmondta, hogy a egy jól működő csapat esetében a játékosok mögé kell a háttérszemélyzet. Legalább feleannyian kell, hogy dolgozzanak a csapatért, mint amennyien a csapatban játszanak és ez a legkevesebb.

A 2017-es Origen lineup:

Top: Satorius
Jungle: Wisdom
Mid: NaeHyun
AD: Tabzz
Sup: Hiiva

Tény, hogy 2017-re talált a saját helyére egy midest egy ismeretlen koreai srác személyében, de ha úgy fog játszani, mint PoE, vagy valaki a csapatból megunja a játékot és a szezon közepén lelép, nem nagyon lesz más, akihez visszanyúlhatnának. Viszont, ha megint játszania kell, akkor nem tud menedzselni és szétesik a csapat. Nem várunk sokat az idei évben az Origentől, de hát láttunk már meglepetéseket az LCS-ben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!