Nem akárhol rendezik az év első nagy Hearthstone versenyét

A világ legjobbjai a Bahama-szigeteken vívhatják ki a kijutást a következő világbajnokságra.

A Hearthstone Championship Tour az idei évben több ponton is változtatott az eddigi rendszeren: a regionális Season Championship döntők helyett például most már globális tornákon dőlnek majd el a kijutó helyek a következő világbajnokságra.

A négy régió (Európa, Amerika, Ázsia-Óceánia, Kína) mindegyikéből négy-négy játékos jut majd ki a negyedéves nagydöntőkre, melyekből összesen négy lesz, és mindegyikről négy játékos kvalifikál majd a következő vb-re. (Reméljük, hogy nem zavarodott bele senki sem a sok négyesbe!)

Hivatalos bejelentés ugyan még nem volt, a Blizzard tajvani honlapja azonban könnyen lehet, hogy lelőtte a meglepetést: úgy tűnik, hogy az első szezonális döntő, a Winter Championship egy egészen egzotikus helyszínen, a Bahama-szigeteken lesz a Melia Nassau Beach szállodában, méghozzá március 23. és 26. között.

Tavaly az ESL burbanki stúdiójában rendezték a Season Championship döntőket, úgy tűnik azonban, hogy az idei évben jóval különlegesebb helyszíneket választ majd a Blizzard. Európában, Amerikában és az ázsiai régióban még bőven zajlik a negyedéves pontgyűjtögetés, Kínában azonban már eldőlt, kik lehetnek ott a Winter Championshipen: a tavalyi BlizzCont is megjáró OmegaZero mellett lovelychook, Xhope és Lvge kvalifikálta még magát.

Az új HCT-rendszerrel egyébként a világbajnokság időpontja is változott: idén egyedülálló módon nem lesz vb, a következő bajnokságot 2018 elején rendezik majd, a BlizzContól függetlenül. A Blizzard így szeretné szinkronba hozni a bajnoki szezonokat a Standard formátummal.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!