Meghackelték az ESEA adatbázisát, 1.5 millió felhasználó érintett!

A cég elismerte, decemberben valóban támadás érte a központi adatbázist, ami után másfél millió felhasználójukról szivárogtattak ki adatokat a hackerek.

Az ESEA a napokban elismerte, decemberben valóban támadás érte központi adatbázisukat, ami után másfél millió felhasználójukról szivárogtattak ki adatokat az őket feltörő hackerek. A sztori szinte hollywoodi filmbe illő, van benne zsarolás, bosszú, magyarázkodás és hatalmas botrány, ami csak kell!

Történt ugyanis, hogy az ESEA-hoz befutott egy 50 000 dolláros követelés, amit ha nem utalnak át, a hackerek egy általuk frissen felfedezett rést kihasználva az ESEA teljes felhasználói adatbázisát közszemlére teszi. Mondani sem kell, mennyi kellemetlenséggel járna egy ilyen ügy az ESEA-nak, ám a döntéshozók blöffre gyanakodtak, így nem fizettek.

A hackerek azonban nem vicceltek, és 1 503 707 ESEA profilt hoztak nyilvánosságra az összes róluk tárolt adattal együtt. A profilok olyan bizalmas információkat tartalmaztak mint, a név, cím, telefonszám és email cím négyes, ezen felül pedig Steam, Xbox ID-k és születési adatok.

Az ESEA egyelőre nem kommentálta a hatalmas bakit, csupán figyelmeztették a felhasználókat, akik ezen a linken ellenőrizhetik, vajon ők is bekerültek-e az immár 3 milliárdos felhasználói bázisba, akik profilját feltörte a hacker csoport.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!