Európa dominálhatja a következő Hearthstone vb-t

Európa dominálhatja a következő Hearthstone vb-t

Az erősebb régiók sokat nyerhetnek az új selejtező-szisztémával.

Az idei évben több ponton is változott a Hearthstone Championship Tour lebonyolítása, ami nagyban befolyásolhatja a világbajnokság mezőnyét is, hiszen az erősebb régiók több játékost delegálhatnak majd a vb-re.

Az előző évben minden világrészről (Európa, Amerika, Ázsia és Óceánia, Kína) négy-négy játékos - a negyedéves, regionális Season Championship tornák győztesei - jutott ki a világbajnokságra, ezúttal viszont az az extrém eset is előfordulhat, hogy mind a 16 vb-résztvevő ugyanabból a régióból fog származni.

Az új szisztéma szerint a negyedéves Season Championshipet nem régiónként tartják, hanem egy világszintű esemény formájában, melyre minden világrész négy-négy játékost delegál - az első ilyen március végén lesz a Bahamákon. Az arányok itt még tehát kiegyenlítettek lesznek, az első négy helyre azonban már bárki odaérhet - ennyien jutnak ki a világbajnokságra az egyes selejtezőkről.

Hogy kik nyerhetnek sokat ezzel az új szisztémával? Egyértelműen az európai játékosok, hiszen a Hearthstone jelenleg ezen a kontinensen a legerősebb. A legutóbbi vb-n például két európai (Pavel és DrHippi) játszotta a finálét, de talán ennél is beszédesebb, ha vetünk egy pillantást a GosuGamers aktuális világranglistájára.

1. Xixo (GER)
2. SuperJJ (GER)
3. Pavel (RUS)
4. StanCifka (CZE)
5. ThijsNL (NED)
6. Ek0p (GER)
7. Fr0zen (USA)
8. Orange (SWE)
9. Rdu (ROU)
10. Mitsuhide (NED)
11. hoej (DEN)
12. Lifecoach (GER)
13. Ostkaka (SWE)
14. Maverick (BEL)
15. DrHippi (UKR)
16. Dog (USA)

A legjobb 16-ban 14 (!) európai és mindössze 2 amerikai játékos látható. A legjobb kínai, JasonZhou a 22., az ázsiai régió legjobbja, Che0nsu pedig csupán a 29. helyen található.

Az említett világranglista persze nem szentírás, mint ahogy az sem valószínű, hogy kizárólag európai játékos fog odaérni a következő vb-re. Az azonban egyértelműnek látszik, hogy kontinensünk mezőnye elég sokat profitálhat a változásokból.

A következő Hearthstone világbajnokságot - a Standard szezonokkal történő "szinkronizálás" miatt - 2018 elején fogják tartani.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!