Hamarosan megnyílik az első esport  központ Koppenhágában!

Hamarosan megnyílik az első esport központ Koppenhágában!

Dániában egy percre sincs megállás, itt a következő esport fejlesztés, mely a játékosokra fókuszál.

Az utóbbi időkben Dániában beindult az esport biznisz, nemrégiben hivatalosan is bejelentették, hogy a legrégebbi koppenhágai focicsapatnál folytatja az ex-Dignitas CS:GO alakulata. De itt még nincs vége a meglepetéseknek, a dán fővárosban ugyanis hamarosan esport centrum nyílik.

Nemrégiben Carl Christian Ebbesen, Koppenhága alpolgármestere, aki egyben a Kultúra és a Szabadidő problémák megoldásáért felelős biztos, azt nyilatkozta a POST Online-nak:

"Az Esport az új fekete, ez egy hirtelen növekedésű ipar, mely felbukkan a világon bárhol, bármikor. A központ lehetőséget fog nyújtani az esport kibontakozásának, hogy még több koppenhágai játékosnak legyen lehetősége esportolni."

A központot a Grøndal-i Multicenter sportkomplexum fogja adni, mely a város északnyugati részén található. A cél az, hogy az esport játékosok lehetőséget kapjanak arra is, hogy fittek maradjanak, a létesítményben pedig lesz lehetőségük eljárni edzőterembe, focizni, tollaslabdázni vagy egyéb játékot játszani, amihez szükséges a kéz használata. Az esport centrumban lesz lehetőség bérlésre is, ahol akár egyének vagy csoportok bérelhetnek különböző termeket.

A végére egy igazán figyelemre méltó megjegyzés, hogy a központnak lesznek esport edzői, akik segítenek a leendő profi játékosoknak, hogy kijavítsák a játékokban elejtett hibáikat.

Szerintetek mikorra lehet valami hasonló Magyarországon is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!