Major sorozat: mit várunk az SK Gaming vs Hellraisers meccstől?

Major sorozat: mit várunk az SK Gaming vs Hellraisers meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Majorra készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Majoron.

Január 22. 18:30

A Fnatic vs G2 meccs után közvetlen DeadFox találkozójával folytatódik az első nap, mely valódi csemege lesz a rajongóknak, hiszen a 2016-os év legjobb csapatával sorsolták őket össze. Legutoljára október 19-én, a moszkvai EPICENTER-en találkozott a két csapat, ekkor a HR nagyon csúnyán kikapott a braziloktól. Két pályát játszottak, az első Overpass volt 16:5-ös, a második Cobblestone 16:6-os végeredménnyel. Mindkét meccsen fer volt az, aki ízekre szedte a csapatot, így érdemes lesz vigyázniuk vele, nem szabad megengedni neki, hogy olyan pozícióba kerüljön, ahonnan körönként 2 fraget is be tud húzni, még az execute előtt. A két csapat stílusa teljesen különböző, hiszen a HellRaisers sok gránátra és együtt mozgásra épülő stratégiát, míg az SK Gaming inkább agresszió alapú játékot játszik.

Ezen meccs esetében a map vétó megjóslása egy nagyon nehéz kérdés. A két csapat map poolja elég hasonló, leginkább Traint, Cobblestone-t és Overpasst játszanak, így kétségtelen, hogy ezek közül fog kikerülni a pálya. Mivel a Major szabályai szerint a map vétó végén két pálya közül véletlenszerűen választ a rendszer, így esélyes, hogy a fenti háromból kettő is bent marad a végére. Ha eldől a pálya, akkor az egyik csapat választhat oldalt, ami önmagában érdekesebb, mint a választott map, hiszen a két csapat mindhárom pályán az ellenkező oldalon erősebb, így előfordulhat, hogy szándékosan a rosszabb oldalt fogják választani, hogy a meccs első fele kiegyenlítettebb legyen.

A HellRaisers legnagyobb előnye kétségkívül az, hogy az SK beugróval kell játsszon, miután fnx-et kispadra ültették. Bár a portugál fox egyáltalán nem rossz játékos, akkor is csak egy hónapja játszik együtt az SK-val, első közös LAN-jukon, az ECS 2. szezonjában nem produkált túl jó teljesítményt sem ő, sem a csapat. Az ünnepek alatt mindkét csapat pihenőt tartott, ami a HR borzalmas Las Vegas-i kvalifikációján is látszott, esélyes, hogy az SK sincs jobb állapotban, így a forma alapján is egyenlő esélyekkel indulnak. Bármennyire is szeretnénk, nem tudunk határozottan dönteni, hogy melyik csapat fog nyerni.

Végül ki mást is ajánlanánk figyelmetekbe, mint DeadFox-ot, aki remélhetőleg élete legszebb fragjeivel fogja megszégyeníteni az SK Gaminget!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!