Több ezer csaló: újra lecsapott az Overwatch banhammer!

Több ezer csaló: újra lecsapott az Overwatch banhammer!

Az Overwatch dél-koreai szervereiről mindig csak akkor hallunk, ha a csalásról van szó. Nos, ez most sem történt másként!

A dél-koreai Overwatch szerver mindig is sok csalóval "büszkélkedhetett", mindig is voltak olyan játékosok akik a kiskapukat választották a tisztességes játék helyet. Ezek a csalók mindig a Blizzard előtt egy lépéssel jártak mindig megpróbálták kihasználni akár azokat a bugokat vagy azokat a szoftvereket amik előnyhöz juttatták őket.

Eddig már több, mint 10.000, de csak ebben a hullámban 7.038 csaló felhasználó lett végleg kitiltva a játékból méghozzá IP cím alapján. Amiben az a szomorú, hogy ezen felhasználók nagy része egy internet kávézó vagy egy Gaming Centrum számítógépei voltak. Sokan csak azért jártak ezekre a helyekre, hogy ne a saját accountjukat tiltsák ki, hanem azt, amit az ottani PC-n használ.

A mostani leggyakoribb "csalás" egy DDoS-hoz hasonlító támadás volt, aminek a neve a "nuking" volt. A lényege, hogy leterheli az ellenfeled vagy akár ellenfeleid IP címét ezáltal egy ingyen győzelmet kialakítva számodra, hiszen akkora terhelést kapott az IP cím, hogy játszhatatlan volt a játék. És hogy ez se legyen elég, az ellenfeledet a meccs végén nem minden esetben tudtad jelenteni, hiszen annyira tönkretette az internetedet ez a fajta csalás, hogy még ezt a funkciót sem tudtad használni. 

A Blizzard szerencsére tisztában van a problémával és biztosítja a játékosainak, hogy ez ne forduljon elő többször. Mindenkit arra buzdítanak, hogy amikor csak tudják, jelentsék az ilyen csalókat, hogy megkapják méltó büntetésüket érte. Egyszer már tüntettek a kitiltott játékosok egy DDoS támadással, ami következtében le is álltak az Overwatch szerverei.

Ti találkoztatok már csalóval akár az európai szerveren?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!