S1mple nélkül nem megy, itt már csak a forgatás segít!

S1mple nélkül nem megy, itt már csak a forgatás segít!

Meglepő, de nem teljesen érthetetlen, ami fél év alatt az észak-amerikai kirakatcsapattal történt.

S1mple volt a kulcsa mindennek! Ezt a kijelentést mostanra már magabiztosan állíthatjuk, ha a Team Liquid neve felmerül. Az MLG Columbus alatt még történelmet írtak azzal, hogy bejutottak az elődöntőbe, hiszen soha ilyen magasra még nem jutott NA csapat a Majorok során. Aztán Kölnben még feljebb, egészen a döntőig meneteltek, akkor a világranglista ötödik legjobb csapata voltak.

Aztán s1mple eligazolt a csapattól, és vele együtt az eredmények is elhagyták a Hiko, EliGE, nitr0, jdm négyest. De nem is akárhogy! Már a versenyekre való lejutással sem boldogul az egykor szebb napokat látott Liquid ... Az ELEAGUE második évadát kihagyták, amikor kikaptak a selejtezőn az azóta már feloszlott Echo Fox-tól. Az ESL Pro League negyedik évadában az amerikai csoport 7. helyeként nem jutottak volna ki a döntőbe, ám végül egy kimaradt együttes miatt mégis megnyílt a lehetőség. Öt csapat közül három is továbbjutott, a Liquid azonban nem tudott élni az ajándékba kapott eséllyel, innen is kiestek. Az IEM Oakland során ugyanúgy a csoportkörben estek ki, az ECS második évadában szintén, legutóbb pedig a DreamHack Las Vegas kvaliján intézte el őket a Renegades és a compLexity is. Akik valljuk be, nem éppen a jelenlegi meta legerősebb neveiből áll!

A világranglista jelenleg 15. csapata számára tehát úgy tűnik nincs visszaút s1mple elvesztése után, legalábbis ezzel a lineuppal nincs. Pimp beilleszkedése nem sikerült tökéletesre, nincs meg az összhang az ötösben, nincs meg az a sztárjátékos, akire a köröket lehetne építeni. Hiszen egy csapatban többféle szerepet megkülönböztetünk, de szinte minden posztra van ideális embere a Liquidnek. EliGE tökéletesen hozza az entry-ket, jól áll neki az agresszív stílus, ami a többi fiatalra is (Magiskb0Y, Kjaerbye, stb) jellemző. Hiko supportja aranyat ér, gyorsan frageli vissza az elhullott társakat, jdm bár az utóbbi időkben gyengélkedik, a legjobb AWP-sek egyike. Nincs meg azonban a sztárjátékos, ami ugyanúgy egy csapat fontos részét képezi. Shox, dev1ce, kennyS és még sorolhatnánk! Ezt a psoztot eddig s1mple tökéletesen hozta, és ha sikerült egy hasonló karaktert szerezniük, még lehet valami a Liquidből. Addig pedig marad a süllyesztő. Kár értük, jó ügynökök voltak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!