D.Va gyengítéséről beszélt a Blizzard

D.Va gyengítéséről beszélt a Blizzard

Elárulták, miért döntöttek úgy, hogy nerfelik a karaktert.

A közelmúltban megérkezett a legújabb Overwatch-frissítés a PTR-szerverekre, amely Roadhog, Ana és Sombra mellett D.Va karakterén is változtatott.

A gyengítés következtében a fúziós ágyúk 8x3 sebzés helyett már csak 11x2 sebzést tudnak kiosztani egy tárból, de megcserélték a 400 Armort és a 200 HP-t is. A Overwatch egyik dizájnere, Geoff Goodman a játék hivatalos fórumán beszélt az okokról.

"A játék sokkal egészségesebb, ha minden hősnek van gyengesége és erőssége más karakterekkel szemben. Korábban azonban gyakran kérdezgették az emberek azt, hogy "mégis mit lehet tenni D.Va ellen?" Sokan Zaryával vagy Roadhoggal próbálták megállítani, hiszen nagy sebzéssel bírnak és a Defense Matrixon is át tudnak menni, de ezek a válaszok sem voltak az igaziak. Az olyan karakterek, mint Reaper - aki elvileg arra lenne jó, hogy kiszedje a tankokat - a rengeteg Armor miatt nem voltak elég hatékonyak D.Va ellen. A csökkentett Armorral azonban most már vannak valódi counterei, ugyanakkor ő is jó counter marad továbbra is sok hősre és képességre, különösen úgy, hogy a Defense Matrixhoz hozzá sem nyúltunk."

Goodman hozzátette, hogy megérti a játékosok aggodalmát, ám igyekezett megnyugtatni mindenkit: ha túl gyengének bizonyul D.Va, újból változtatni fognak rajta. Ezt azonban biztosan nem az Armor növelésével fogják megoldani.

Arról egyelőre még nincs információ, hogy a "teljes" játékba mikor kerülnek be a fenti változtatások.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!