Mások játékát tette tönkre poénból a svédek sztárja

Mások játékát tette tönkre poénból a svédek sztárja

IDDQD nem árulta el, hogy került ilyen alacsony rankra, a statisztikák azonban nem hazudnak.

Mit szólnál, ha olyan csapattársat kapnál magad mellé Overwatch-ban, aki direkt el akarja bukni az adott meccset? Bizonyára igen mérges lennél - pláne akkor, ha megtudnád, hogy valójában egy profi játékos bújik meg a titokzatos account mögött.

Mindez sajnos nem kitaláció, hanem valóság: a világbajnokságot is megjárt svéd Overwatch-válogatott sztárja, a Fnatic által októberben parkolópályára tett IDDQD követte el a leírtakat, mégpedig egy smurf accountról, ami már önmagában kérdéseket vet fel, hiszen a profik "lemerészkedése" a gyengébbek közé nem igazán elfogadott az esportban.

Az egész történet apropója az volt, hogy IDDQD streamelhesse, milyen gyorsan jut el magas rankra SR 600-ról. Igen ám, de mit keresett ilyen alacsonyan? Folyamatosan ezt kérdezgették tőle a stream alatt is, de nem válaszolt, ha azonban ránézünk a statisztikáira, akkor kiderül a turpisság: direkt elveszített egy csomó meccset, hogy ilyen szintre kerülhessen, csak Tracer neve mögött több mint 20 vereség látszik.

Ezzel az egésszel nem lenne semmi gond (vagy legalábbis nem ilyen nagy), ha az Overwatch egyéni játék lenne, így azonban IDDQD akarva-akaratlanul tönkretette mások játékélményét is azzal, hogy lényegében 5v6-ban kellett játszania a csapatainak. Arról nem is beszélve, hogy utána a ranglétramászás sem lehetett túlságosan kellemes emlék a játékostársaknak, hiszen alacsonyabb rankon túlzás nélkül elpusztította a nála sokkal-sokkal gyengébb és tapasztalatlanabb ellenfeleket.

Ti mit gondoltok, elfogadható ez a magatartás - pláne egy profi játékostól - az extra nézettségért?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!