Ma este véglegessé válik az ESL Pro League európai mezőnye

Ma este véglegessé válik az ESL Pro League európai mezőnye

Két hely még kiadó a hetente jelentkező bajnokságba, négy együttes is pályázik a pozíciókra!

Az ESL Pro League már 2016-ban is nagyot villantott a megemelt díjazással és heti rendszerességű rangadóival, idén azonban még magasabbra emelik a lécet! Szezononként ugyanis 1 millió dollár lesz az összdíjazás, vagyis a Pro League-en annyi pénzt osztanak innentől, mint egy Majoron!

A csapatok tehát garantáltan komolyan veszik majd a csoportkört, hiszen a 14 együttesből csak hat kerülhet majd be a döntőbe! A névsor már most is brutális az európai indulók között, hiszen itt lesz a Top10-es csapatok közül a világelső Astralis, a NiP, a Virtus.pro, a North, a FaZe, az EnVyUs és a G2, de a Na'Vi, mousesports, Kinguin, HellRaisers és fnatic ötöst se kell félteni, ők is mind Top20-on belül vannak jelenleg.

Ha számoltátok a neveket, ez viszont még csak 12. Két hely tehát kiadó a legnagyobbak közé, nyitott a lehetőség, hogy az egymillió dolláros összdíjazásból további két csapat kivehesse a részét. Az üres helyekért négy együttes csap ma össze, 18 órától PENTA-LDLC meccset, 21 órától pedig Heroic-Rogue találkozót játszanak a bejutásért. Meglepő lehet, hogy a Major résztvevő GODSENT, a FlipSid3 vagy éppen a Gambit nincs a listán, de a válasz pofonegyszerű! Vagy el se indultak a selejtezőn, vagy elvéreztek egy korábbi szakaszban, így a négy mostani együttes teljesen megérdemelten jutott idáig.

Az izgalmasabbnak ígérkező, második találkozóról élő, magyar nyelvű közvetítést is láthattok, akit tehát érdekel a két feltörekvő dán csapat, esetleg fogadott a meccsre, 21:00-tól itt nézheti!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!