Major sorozat: mit várunk a Na'Vi vs mousesports meccstől?

Major sorozat: mit várunk a Na'Vi vs mousesports meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Major-re készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Major-ön.

Január 22. 21:00

A Virtus.pro vs Optic Gaming meccset követő összecsapás könnyen séta-galoppá válhat a Na'Vi-nak, de ne rohanjunk ennyire előre! Legutóbbi találkozásukra még tavaly szeptemberben került sor, az ESL Pro League európai csoportkörében. Ekkor két egymást követő Bo1-et játszottak, mely egyáltalán nem mutatja azt a papírforma eredményt, mint amire valójában számíthatunk. Overpasson 16:8-ra a Na'Vi, míg Dust II-n 16:13-ra a mouz nyert. Az eredmények értelmezéséhez fontos megemlíteni, hogy ekkor még nem lowellel, hanem a HellRaisers-től igazolt Oskarral játszottak. A mouz D2 győzelmének alapja a Na'Vi borzasztó terror játéka volt, ugyanis a 9:6-os oldalváltás után csak 4 kört sikerült hozniuk. Arról nem is beszélve, hogy a második pályára felébredt NiKo és 2.02-es ratingjével gyakorlatilag olyan volt, mintha 6 mouz játékos lenne a pályán.

A Bo1 formátum legsarkosabb kérdése, hogy mi lesz az a pálya, amin összecsapnak majd. A két csapat map poolja szinte megegyezik, mindkét fél Dust II-t és Mirage-t játssza a legtöbbször, így esélyes, hogy ez a két pálya marad a végére és az ELEAGUE pályaválasztási metódusa szerint az egyiket véletlenszerűen fogja választani a rendszer. A Na'Vi-nak átlagosan jobb statisztikái vannak mindkét pályán, de az őket jellemző lassú és végletekig lebontott, már-már túlbonyolított stratégiákat könnyen megbonthatja egy-egy korán szerzett agresszív mouz frag, mely az ő stílusjegyük. Azonban a pályák a Na'Vi-nak kedveznek, még akkor is, ha a mouz-nak szintén ez a legjobb két pályája, mert a pályák egyszerűen a stratégia alapú játékra vannak kihegyezve, így a Na'Vi már is előnyben van.

Tovább növeli az előnyt, hogy a tavaly nyáron igazolt s1mple nem úgy néz ki, mint aki elfelejtett volna játszani a Na'Vi számára kissé lazább második félévben. Emellett a többiek is elég jó formában vannak. A mousesports-ból NiKo lehet az ukrán játékos kihívója. Az év vége felé kissé leromlott a teljesítménye, de a Las Vegas-i DreamHack kvalifikáción megmutatta, hogy csak fáradt volt és néhány bejgli után ugyanúgy szárnyal, mint azelőtt. A többi mouz játékos nagyon ingadozó teljesítményt mutat már régóta, így velük nem lehet számolni. Vagy megy nekik vagy nem, és ez lehet a Na'Vi számára a lehetőség, hogy egy sima győzelemmel tovább menjenek a rájátszás felé.

Ezúttal nehéz dönteni, hogy melyik játékosra lesz érdemes figyelni, így rátok bízzuk, hogy a két sztár (s1mple és NiKo) közül kit választotok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!