A Blizzard elmondta, miért volt szükség a Jade Druidra

A Blizzard elmondta, miért volt szükség a Jade Druidra

Avagy a kontroll paklik rémálma, mely az új kiegészítővel jött be a metába.

Sokan kétkedve fogadták már a Gadgetzan kiegészítő megjelenése előtt a Jade Golem - azon belül is a Jade Druid - koncepciót. Nem is feltétlenül a várható ereje miatt, sokkal inkább azért, mert jellegéből adódóan már előre látszott, hogy könnyedén kiírthatja a metából a hagyományos kontroll paklikat.

A probléma forrása a Jade Idol, amely kettős funkcióval bír: egyrészt végteleníti a paklit, másrészt soha el nem fogyó win conditiont teremt az egyre növekvő gólemekkel. A kettő együttesen azt eredményezi, hogy a late game szinte elveszíthetetlen a deckkel, ami igen rossz hír az olyan paklik számára, mint például a Control Warrior, melyeknél a fatigue a legfőbb win condition - vagyis megoldanak mindent, amíg el nem fogy a deck.

A Blizzard egyik dizájnere, Max McCall (aki nemrég a Shaman és a class-témák kapcsán is megszólalt) elárulta, hogy szerették volna más irányba terelni ezeket a deckeket, aktívabb végjátékkal. Ezért dobtak be egy olyan paklit a metába, amivel nem lehet felvenni a versenyt late game-ben.

"Jobban szeretjük, ha a meccsek még fatigue előtt véget érnek. Úgy gondoljuk, hogy a kontroll deckeknek sokkal aktívabb endgame-re kellene berendezkedniük annál, mint hogy simán megoldanak mindent a rengeteg leszedő spellel. Éppen ezért részünkről rendben van, hogy a Jade Idol paklik gyengítettek a fatigue deckeken és arra kényszerítették a kontrollokat, hogy proaktívabb stratégiában gondolkodjanak."

A korábban stabil "résztvevőnek" számító Control Warrior valóban az új meta egyik nagy vesztese lett, a kiegészítő megjelenése után szinte teljesen eltűnt, és csak most kezdett el újból visszaszivárogni az Aggro paklik természetes ellenségeként. A Blizzard összességében pozitívnak értékeli a változást.

"Az emberek kevesebbet játszanak Control Warriorral, másfajta kontroll deckekkel viszont többet. Úgy gondolom, pozitív hatása volt [a Jade Idolnak] a metára."

Ti mit gondoltok, jó irányba változott a kontroll meta az elmúlt másfél hónapban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!