Egy CS:GO karrier története: Böröcz

Egy CS:GO karrier története: Böröcz "DeadFox" Bence

A legjobb magyar AWP-s története a kezdetektől a HellRaisers-ig.

Aki követ minket, az nagyon sokat olvasott már DeadFox és a Hellraisers bravúrjáról. Arról a teljesítményről és munkáról, aminek az atlantai a Major szereplés lett a gyümölcse. Láttuk a meccseket, olvastuk az elemzéseket, egy emberként örültünk a sikereinek. De talán azt, hogy milyen ember valójában Bence, már csak kevesen ismerik. DeadFox csapata, a HellRaisers jóvoltából most egy kicsit közelebb kerülhetünk a magyar mesterlövészhez és megtudhatjuk, hogyan alakult a HR-hez vezető rögös út.

Böröcz Bence 1995 február 15-én született Veszprémben. Barátságos fiú volt a suliban, akire számíthattak a barátai.

"Alapvetően lusta ember vagyok. A suliban voltak jó és rossz eredményeim egyaránt. Olyan tárgyakból mi érdekelt, jó voltam és gyengébb azokban, amik nem foglalkoztattak vagy haszontalannak éreztem."

Tanulmányai alatt 4 évig focizott és igazi állatbarát.

"Egy gyönyörű egy éves Németjuhász kutyám van. Ha elmegyek egy LAN-ra, vagy távol vagyok, mindig nagyon boldog, ha hazaérve meglát. Persze, ha elmegyek, nekem is nagyon hiányzik. Ezen kívül van egy tengeri malacom és egy macskám is. Szeretem az állatokat."

DeadFox-ot gyerekkorában kezdték el foglalkoztatni a számítógépes játékok. Legtöbbet a testvérével játszott, de néha a nagymamájuk is csatlakozott hozzájuk egy-egy Tekken 3 meccsre (a nagyi egyébként hatalmas DF drukker, ezt már többször megmutatta)

„Először a tesómat láttam játszani mindenféle ijesztő játékkal. Ezek miatt rémálmaim is voltak. Nyilván azért, mert ekkor még gyerek voltam. Persze előfordult, hogy marakodtunk is a testvéremmel, hogy ki játszhat éppen a gépen.”

Bence ismerkedése a CS-vel a Source-szal kezdődött, ami a barátainak volt köszönhető. Bence gépén ugyanis nem futott valami jól a játék, ezért csak a barátainál tudott játszani.

„Nem tudok mesélni azokról a nyarakról, mert akkoriban csak játszottam, ettem és aludtam. Emiatt időnként rossz osztályzatokat kaptam, de szerencsésnek mondhatom magam a lustaságom ellenére. Persze nem vagyok buta, nem kellett sok idő ahhoz, hogy kijavítsam ezeket a jegyeket. Előfordult, hogy a sok játék miatt a szüleim lekapcsolták az internetet, mert túl sokat játszottam."

Végül a sok játéknak meglett az eredménye, DeadFox bekerült egy erős magyar csapatba.

„Sok jó csapatot legyőztünk, a Team Verygames ellen játszani nagyon nagy dolog volt akkoriban, de az sajnos csak online mérkőzés volt. Sok magyar játékos csalónak tartott, amit nagyon nehezen viseltem. Amikor eljött az idő az offline versenyre is, akkor a szüleim nem engedtek el, mert még csak 15 voltam.”

E problémák miatt hősünk otthagyta a Counter-Strike világát és a League of Legends-be vetette bele magát, amit egészen a Diamond szintig vitt. Majd ez után következett a Dota2, de ezt sem tartott nála sokáig.

„A Dota2 friss egy dolog volt, nagyon élveztem a játékot. Aztán 2014 nyár elején egy volt Source-os csapattársam a következőket írta: Hé haver, akarsz LAN-ra menni? Igent mondtam, mert tudtam, hogy elég idős vagyok már, hogy meggyőzzem a szüleimet."

Ez volt az a pont, ahol DeadFox CS:GO karrierje is elkezdődött. Az első LAN tornán a harmadik helyezésig jutott, ami után sokan akartak vele játszani. Végül az Ancients csapatánál kötött ki, ahol KODIAK csapattársa lett.

„Ebben az évben annyi LAN-ra mentem, amennyire csak tudtam, hogy tapasztalatot gyűjtsek. A csapat feloszlott, de egy másik teamhez kerültem, ami a K1CK esports volt. Velük egy minor kvalifikációig is eljutottunk, de az sajnos nem sikerült valami jól.”

Deadfox a Pixelfire színeiben

Bence aztán maeVe, tabu és BARBARR mellé került, akikkel egy negyedik helyezést értek el a PGL Minor tornán. Magabiztos játéka nem maradt észrevétlen, mert ekkor kereste meg ANGE1 egy ajánlattal.

„Nemet mondtam ANGE1-nek. Egyrészt azért, mert akkor volt csapatom, akikkel már együtt játszottunk egy ideje, másrészt azért, mert lojális típus vagyok. Aztán egy-két hónap elteltével feloszlott az az ötös, én pedig megkerestem ANGE1-t, hogy áll-e még az ajánlata. Most pedig itt vagyok.”

Biztosak vagyunk abban, hogy DeadFox ismét megvillantja tehetségét a 22-én induló ELEAGUE Major tornán, de ehhez Ti is kelletek. Szurkoljunk neki együtt!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!