Ryan Gosling Pobelterrel pózol, a Vitality Adidas mezben játszik - és nem is állunk olyan messze a valóságtól

Ryan Gosling Pobelterrel pózol, a Vitality Adidas mezben játszik - és nem is állunk olyan messze a valóságtól

Jön a Miami Heat, Will Ferrel esport játékos lesz, az Adidas esport mezeket gyárt és ez még nem a vége. Mi lesz itt még?

Az már nem újdonság, hogy az esportba egyre több sportcsapat és világmárka talál utat. Láttuk már a Snickerst, mint az ELEAGUE egyik fő támogatóját, a Red Bull-t, mint a TSM egyik szponzorát, vagy a PSG-t, amely pár hónappal ezelőtt felvette Bora „Yellowstar” Kim-et, hogy az esport divíziójukat igazgassa és menedzselje. Az esport globális elfogadottságának növekedését mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a trend nem állt meg, hanem az utóbbi időben még fel is gyorsult.

Az Adidas és a Team Vitality

A magyar menedzsert soraiban tudó Team Vitality még január elején jelentette be, hogy a sportszergyártó cég lesz az egyik főszponzoruk. Az Adidas egy külön kollekciót készít a csapat játékosainak és azt ígérik, hogy a mezeket később a rajongók is megvásárolhatják majd. A csapat tulajdonosa, Fabien „Neo” Devide a megegyezésről a következőket nyilatkozta:

„Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk van együtt dolgozni egy olyan céggel, mint az Adidas, mivel a céljaink és az alapelveink egyeznek. A Vitality az első olyan csapat, akit egy olyan vállalat öltöztet fel, ami a tradicionális sportokban is jelen van. Az esport rohamosan fejlődik és a mi partneri kapcsolatunk is megerősíti ezt a trendet.”

„Kedves Watson, íme…!” az esportok

Az amerikai CBS csatornán már pár éve fut az Elementary című sorozat, ami egy modernkori feldolgozása a Sherlock Holmes történeteknek. Ez önmagában még nem annyira érdekes, de ha hihetünk a csatorna Twitter üzeneteinek, akkor a február 19-én adásba kerülő részben az esportokról lesz szó, sőt, a tévéképernyőkön még ismert profi játékosok is megjelennek majd. Benne lesz a Call of Duty játékos Jordan „JKap” Kaplan, az Optic-ból Tarik „tarik” Celik, a veterán FGC játékos Arturo „TS Sabin” Sanchez és még sokan mások. Az epizódban egyébként egy esport játékos hirtelen halála jelenti majd a rejtélyt.

A Lionsgate is a Halhatatlanokat akarja

A Memphies Grizzlies NBA csapat mellett a Lionsgate is fantáziát lát az Immortals csapatában. A két szervezet a múlt héten jelentette be, hogy partneri szerződést kötött. A Lionsgate stúdió olyan nagy filmeket jegyez, mint az Éhezők Viadala, a Twilight sorozat vagy az Expandables. Most viszont úgy látszik, hogy terjeszkedni akarnak és az Immortals csapatában látták meg a fantáziát. Peter Levin, a vállalat befektetési igazgatója a szerződésről a következőket mondta:

„Nagyszerű érzés úttörőnek lenni egy olyan iparágban, amiben megvan a potenciál, hogy alapjaiban megváltoztassa a világ szórakozási szokásait. Azzal, hogy a vállalatunk megjelenik az esportok világában, hatalmas lehetőségek nyílnak majd meg. A Lionsgate és az Immortals együttműködéséből egy meghatározó márka épül majd ki.”

Will Ferrell és egy egész estés vígjáték az esportokról

Will Ferrel, már volt híradós, karácsonyi manó és jégtáncos is. Az biztos, hogy a szerepeiben általában a poénok és a viccek dominálnak. Pár hete a veterán komikus bejelentette, hogy legközelebb egy kiégett esport játékos bőrébe bújik majd. A filmet már biztos, hogy leforgatják, a kérdés csak az, hogy mit láthatunk majd benne. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Fnatic és az Evil Geniuses csapat részt vesz a film készítésében, mint tanácsadó, sőt a csapat játékosai is feltűnnek majd a mozivásznon.

A Miami Heat is beruház a Misfits csapatába

Így a végére pedig kiderült, hogy a nagy múlttal rendelkező Miami Heat NBA csapata is az esportban látja a jövőt, mivel a szervezet jelentős tulajdoni hányadot vásárolt a Misfits csapatában. A Heat részt vesz majd a márkaépítésben, segít a csapatnak a megújulásban és persze a tapasztalatukkal is segítik majd a fiatal szervezetet. Nick Arison, a vállalat vezérigazgatója a következőket mondta a megállapodásról:

„Számunkra egyértelmű döntés volt, hogy a Misfits csapatával lépjünk partneri kapcsolatra. Fiatalok és ambiciózusak egy olyan sportágban, ami az új évezred talán legfontosabb változását hozza majd el.”

Tetszett? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!