Még mindig a tank-meta dominál - a legfrissebb statisztikák

Még mindig a tank-meta dominál - a legfrissebb statisztikák

Egy kis magyarázat, hogy miért dominál még mindig a tank-meta

Még csak év eleje van ugyan, de a Overwatch Winter Premier tornának köszönhetően már láthattuk, hogy mi a helyzet jelenleg a kompetitív meta legmagasabb szintjén - nem meglepő módon még mindig a tankok dominálnak.

Többnyire eddig 4 féle csapatösszeállítással találkozhattunk:

  • 2 Tank, 2 Support, 2 DPS - 13,3%
  • 3 Tank, 2 Support, 1 DPS - 57,8%
  • 4 Tank, 2 Support - 26,9%
  • 3 Tank, 1 Support, 2 DPS - 0,8%

Ebből is jól játszik, hogy a stratégiák elsősorban még mindig a tankokra épülnek, nem is hiába.

A legtöbbet pickelt hős nem meglepő módon Reinhardt, aki 98,3%-os pickrate-tel rendelkezik, hiszen az egyik leghasznosabb hősről beszélünk. A 2000 sebzést felfogó pajzsa mellett erős kezdeményező, Ultimate-je pedig akár a meccset is eldöntheti.

D.Va sem az elhanyagolható hősök közé tartozik, hiszen a maga 81.1%-os pickrate-jével Rein után a második legnépszerűbb karakter. A leggyorsabban tölthető Ultimate-je és a ki nem fogyó fegyvere teszi őt azzá a népszerű karakterré, ami. Ezt az is alátámasztja, hogy ő az egyetlen, akinek az ultiját 1000-nél többször (1296 alkalommal) használták a versenyen.

Mivel a 3 tank a legnépszerűbb, ezért Rein és D.Va mellé Zarya társul legtöbbször. Igaz, gyakran megesik, hogy Roadhog a harmadik, de Zarya alapvetően jobban tudja támogatni a csapatát. Csak meg kell nézni az ultiját, amivel egy D.Va - vagy akármelyik más nagy sebzésű ultival összekombózva - erős potenciált ad a csapatnak egy teamkillre, emellett a pajzsa sem elhanyagolható.

A negyedik legnépszerűbb tank Roadhog, aki sebzésével válthatja fel Zaryát. Az öngyógyítása rengeteg helyzetben életmentő lehet, és ha a sebzését figyeljük, akkor simán rá lehetne mondani, hogy egy vérbeli DPS. Érdekesség, hogy a tankok közül ő az egyetlen, akinek a nyerési százaléka 50 fölött van.

Viszont a meta nem is működhetne megfelelő supportok nélkül

Reinhardthoz hasonlóan Lucio is kirobbanthatatlan a metából, hiszen a gyógyítás mellett a gyorsítás is rengeteg előnyt adhat a csapatnak az objective-ek elérésében, emellett - Mercy-vel ellentétben - még a sebzésbe is be tud segíteni. Lucio után Ana az, aki a tankokhoz legjobban passzol, szinte majdnem minden képességével.

A tank-meta tehét a nerfek ellenére még mindig dominál, de még csak január van, így a jövőben még lehetnek meglepetések.

Kövess Minket!