Major eredmények: esélyük se volt DeadFox-éknak

Major eredmények: esélyük se volt DeadFox-éknak

Sima vereséget szenvedett a HR, meglepetésre győzött a GODSENT, háromszoros hosszabbítás az EnVy meccsen!

Elstartolt az ELEAGUE 2017-es Major tornája, ahol nem csak a láda dropok, de sokkal inkább a szoros meccsek miatt is izgulhatott több ezer néző a monitorok előtt! Az első fordulóban a legendák mellé kihívó csapatokat sorsoltak, ám a papírforma több helyen is alaposan felborult!

Gambit vs. North - 16:8
cobblestone

A világ legjobb és a világ második legjobb cobblestone csapata akár egy izgalmas csatát is varázsolhatott volna a pályára, a rengeteget gyakorló Gambit azonban egy másodpercnyi esélyt sem hagyott az élete első hivatalos meccsét játszó North-nak. Természetesen a srácok már rutinosak a Majoron, csak a név új, a jó bemutatkozás azonban elmaradt. A félidőben még úgy tűnt, a North áll jobban azután, hogy 6 kört hoztak védekező oldalon, a fordulás után egy összeszedett terror oldallal bőven fordíthattak volna, a Gambiot védelmére azonban nem volt ellenszer. Zeus-ék a másoidk félidőben 7:2-re taroltak, ezzel pedig behúzták első győzelmüket, a vesztesek közé küldve a világranglistán sokkal előkelőbb helyen tanyázó North csapatát.

fnatic vs. G2 - 10:16
cache

A francia csapatoknak szinte hazai pálya Cache, ám ha a fnatic az ellenfél, egyik csapat sem mehet biztosra ellenük. 10:10-es állásig fej-fej mellett is haladtak a pontok tekintetében, szinte alig láttunk teljes eco kört, az irányítók érezték, mindig lehet fogást találni az ellenfélen. A G2 CT oldala meglepő köröket hozott, néha már feleslegesen agresszív előrenyomulásokkal sokkolták a svédeket, ám a félidőre így is olofék térhettek előnnyel. A második játékrészben aztán már nem volt kegyelem, a G2 bemutatta, miért tartják inkább terror oldali pályának Cache-t. Támadó oldalon ugyanis 10:1-es rohanással húzták be a meccset, a fnatic szinte megmoccanni sem tudott CT-ben.

SK vs. HellRaisers - 16:7
mirage

A kétszeres Major címvédő brazilokról tudtuk, hogy erősek lesznek, de reméltük, hogy legalább fox, mint beugró lelassítja őket egy kicsit. A csapat azonban kiváló játékkal, szervezett és frag-erős stílusával állva hagyta a HR-t. Ehhez persze nagyban hozzájárult a szerencse is, a két utolsó pálya között Mirage és Overpass maradt, ha a véletlen DeadFox-ék mellé áll, egy teljesen más meccset láthattunk volna. Maradt azonban Mirage és a fejetlenség, a HR ugyanis az előnyösebb CT oldalon is csak 4 kört tudott szállítani az első félidőben. Az SK igazából semmi meglepőt nem csinált, folyamatosan ostrom alatt tartották A lerakót, a bondik-STYKO duó pedig nem bírt a brazilokkal, a 23 kör alatt előbbi 9, utóbbi 6 fraget tudott csak lőni. A folytatásban ennél sokkal több kell majd, reméljük felszívja magát a csapat!

Virtus.pro vs. OpTic - 16:13
cobblestone

Ismét potyoghattak a cobble ládák, ráadásul sokkal hosszabban, mint eddig bármelyik meccsen az első körben. A VP-OpTic végre hozta a vele szembe támasztott elvárásokat, két világranglista Top5-ös csapat egymás ellen, ráadásul olyan pályán, ahol mindketten jól mozognak. A könnyebb támadhatóság miatt az amerikai csapat természetesen terrorba kezdett, és 9:6-os előnyt tudtak kiharcolni az első félidő végére. A fordulás után azonban a VP megmutatta, miről is szól ez a pálya. Precíz gránátok, összehangolt csapatmunka és a védők teljes megőrjítése jellemezte a lengyelek köreit, 10:4-es második félidővel behúzták első győzelmüket.

Na'Vi vs. mousesports - 16:3
cobblestone

Előre is elnézést kérek mindkét csapat szurkolóitól, de ez volt az a mérkőzés, amiről semmit nem elhet írni, még összefoglalóként se. NiKo-ék kezdhettek terror oldalon, amit épp az előző meccsen láttunk, hogyan játsszák az igazán nagyok. Erre jön a mouz és 13:2-re bukja az előnyösebb oldalt, az egész meccsen pedig összesen 3 kört képesek kiszenvedni magukból. Ez még akkor is sok, ha az ellenfél a világ egyik legjobbja, akik rommá gyakorolták magukat a Major előtt.

Liquid vs. EnVyUs - 21:25
cache

Ha az előző meccsről alig lehetett beszélni, majd itt bepótoljuk, hiszen a nap legizgalmasabb mérkőzését egy váratlan páros szolgáltatta. A Liquid erejét sokan kétségbe vonták a Major előtt, de az EnVy-től se ájultak el a szakértők a felkészülés alatt, hiába nyertek WESG-t a srácok. Ahogy erre már utaltunk, Cache hazai pályának számít a francia csapatoknak, ennek megfelelően simán végig kellett volna robogniuk a gyengélkedő ellenfélen kennyS-éknek. Igazából 15:7-ig minden rendben is volt, onnan azonban eszméletlen módon rákapcsolt a Liquid. Zsinórban lehozták a nyolc megmaradt kört, és hosszabbításra mentették a meccset. 21:21-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden félidőt a terrorok nyertek, aztán a semmiből új erőre kaptak a franciák! Lehozták az első olyan játékrészt, amit a CT-k nyertek, innen pedig már nem volt megállás, a harmadik hosszabbításban eldöntötték a maratoni összecsapást.

Astralis vs. GODSENT - 6:16
train

Talán vitán felül ez volt a nap legnagyobb meglepetése, nem pusztán azért, mert a svédek nyertek, sokkal inkább azért, hogy melyik pályán, és mennyivel. Train ugyanis Astralis fennhatóság az utóbbi időkben, ám két egyforma csapat párharcában, talán most először megmutatta magát a vétó rendszer lényege. Vagyis hogy mennyire fontos az a fránya oldalválasztás! Kihívóként a svédek választhattak kezdőoldalt, és természetesen CT-be kérték magukat, ahol eszméletlen csapatmunkával esélyt sem adtak a világelsőnek. 12:3-ra húzták be az oldalt, innen már csak idő kérdése volt, mikor szerzik meg a mentális fölény mellé a győzelmet is, amire valóban nem kellett sokat várni. 10 körös különbséggel a vesztesek közé küldték az ECS győztes Astralis-t, igazolva a tényt, mennyire random tud lenni egy csoportkörös Bo1.

FlipSid3 vs. FaZe - 9:16
nuke

Mikor a vétó során felsejlett Nuke, a FaZe rajongók már előre dörzsölték a tenyerüket, hiszen a világ legjobb csapata, a NiP ellen egyszer már megmutatták karrigan-ék, mire képesek ezen a mapon mostanában. Kiváló a védekezés, de a mezőnyben egyedülálló módon a támadásokkal sincs baja ezen a mapon a csapatnak. A nap utolsó meccsén éppen ez jelentette a mérleg nyelvét, hiszen az első félidő 9:6-os CT sikere Nuke-on még nem is mondhatni olyan acélosnak. Kivéve ha ilyen támadásokkal társul, mint amilyeneket a FaZe mutatott, a félidő után 7:3-at támadtak és győzelemmel kezdték a Majort!

A meccseket ezen a linken nézhetitek vissza magyarul, de túlságosan örülni vagy éppen szomorkodni egyik ötösnek sincs ideje, a csoportkör ugyanis robog tovább, 16 órától ismét élő adás mellett szurkolhattok kedvenceiteknek és DeadFox-nak a magyar nyelvű közvetítés alatt:

Kövess Minket!