Tisztogatást tartott a Twitch: megtizedelték a Major közvetítő csatornákat!

Tisztogatást tartott a Twitch: megtizedelték a Major közvetítő csatornákat!

A Spíler TV adását is letiltották a szervezők az érvényes szerződés ellenére, az érintettek már megtették a szükséges lépéseket!

Egyrészről jogos, másrészről érthetetlen nagytakarítást vágott ki az ELEAGUE és a Twitch a Majort közvetítő csatornák körében!

Történt ugyanis, hogy a harmadik játéknap vége felé, elkezdtek lehalni a közvetítő csatornák, akik nem rendelkeztek érvényes szerződéssel a közvetítésekre. A láda drop miatt ugyanis a GOTV ip-k publikusak, de ez nem jelenti, hogy közvetíteni is törvényes őket. Ebbe a hibába esett a brazil, a spanyol és a lengyel nyelvű közvetítés is, sőt még a kétszeres győztes FalleN is értetlenül állt a dolgok előtt:

A dolog azonban pont ilyen egyszerű, ahogy FalleN sejti, tilos streamelni a GOTV meccseket! A majorok történetében először ugyanis olyan szervező cég kezébe került a rendezés joga, akik kemény díjakat kértek eddigi a meccsek közvetítési jogáért. Ez a Major alatt sem változott, nézni lehet ingyenesen a GOTV-t, de közvetíteni csak szerződéses partnereknek szabad azt! Elmúlni látszanak tehát azok az idők, amikor az ESL, a DreamHack vagy éppen az MLG nem kért pénzt a versenyek, így a Majorok közvetítési jogáért, az ELEAGUE azonban újraírta ezt a szokást. Ha eddig lehetett is a nyílt IP-ről közvetíteni, ezen a versenyen ez igazoltan tilossá vált! Vagy megveszik a jogokat. hogy anyanyelven közvetíthessenek az otthoni szurkolóknak, vagy marad a hivatalos, angol adás.

Na de itt jön a csavar, a Spíler TV esete! Nekik ugyanis értesüléseink szerint érvényes, hosszútávú szerződésük van az ELEAGUE-től, így tökéletesen kívül esnek a fent említett, magánakciót folytató streamerek kategóriáján. A probléma tehát ebben az esetben egyszerű félreértés, a csatorna meg is tette a szükséges lépéseket a probléma helyreállítása érdekében. Amennyiben tehát sikerül a Spíler TV jogok visszaállítási kérését időben feldolgozniuk az ELEAGUE embereinek, a 16 órakor kezdődő közvetítés zavartalanul beindul a már megszokott Twitch csatornán. Amennyiben azonban nem, úgy a Spíler TV által vett sugárzási jogát éri sérelem, ami egy újabb fejezet lehet az egyébként is kusza sztoriban!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!