Őrült formában a Na'Vi és a VP, de éledeznek az kiscsapatok is

Őrült formában a Na'Vi és a VP, de éledeznek az kiscsapatok is

Megvannak az első továbbjutók és kiesők, továbbra is sorsokat dönt el a randomiser.

Megvannak az első legendák Atlantában, az ELEAGUE 2017-es Major tornáján két csapat már biztosította rájátszásbeli és kölni helyét egyszerre! Ketten búcsúztak a küzdelmektől, nem kis mértékben a randomiser miatt. Íme az eredmények és villámelemzésünk a meccsekről.

fnatic vs. mousesports - 16:11
Dust2

A Major első Dust2 meccsén alaposan bekezdtek NiKo-ék, 8:2-vel szépen ráijesztettek a legendaként érkező fnatic-ra. Aztán olofék megrázták magukat, és egy 11:1-es rohanással eldöntötték a meccset. 13:9-ről ugyanis már nem volt visszaút a mouznak, akik így egy meccsre kerültek a kieséstől. Szép jelenetekben nem volt hiány, NiKo pisztolykörös 4K-ja vagy éppem KRiMZ egyszemélyes B védelme élményszámba ment!

GODSENT vs. EnVyUs - 3:16
Cache

A GODSENT-ről hamar kiderült már a Major kvali alatt, hogy terror oldalon egyszerűen meghal a főként egyéni erősségekre építő együttes, így számukra a CT körök sokkal jobban mennek. Pech, hogy a szervezők az EnVy-t rangsorolták másodikként, ők választhattak tehát oldalt a meccsen. Happy kiválasztotta a CT-t, és 12:3-as félidőt lőttek a terrorban ismét csak szenvedő GODSENT-re. Ezúttal nem volt feltámadás, mint a Liquid esetében, a franciáknak sokkal jobban áll a lazaság, mint a gürcsüs erőlködés. Az eddigi mérleg szerint tehát ha a GODSENT oldalt választhat, mindig nyer, ha nem választhat, mindig kikap.

North vs. HellRaisers - 19:15
Mirage

A randomiser nagyot alakított! A két bent maradt pálya közül Mirage a North-nak, Overpass a HR-nek kedvezett volna, naná, hogy Mirage-t dobta be, ám DeadFox-ék itt is utolsó lövedékükig küzdöttek. 15:15-ös rendes játékidő után azonban a North rákapcsolt, a HR-ben viszont már nem maradt tartalék, így 0:3-al búcsúztak a Majortól. A következő Majoron egyből a zárt kvaliba jutottak így, de ez a kaland most véget ért. A North számára még maradt esély a továbbjutásra, de 0:2-ről felállni a világ legjobbjai ellen, nem lesz egyszerű menet.

Gambit vs. Virtus.pro - 10:16
Train

Teljes káosz a Gambit oldalán, a VP egyik legjobb pályáján. Röviden így foglalhatnánk össze a meccset, ahol a legendás státusz volt a tét a 2:0-ás csapatok rangadóján. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a VP csupán minimális előnyt tudott szerezni az előnyösebb CT oldalon. A fordulás után azonban megmutatták, miért ők a világ egyik legjobbjai ezen a pályán, remek támadásokkal szétzilálták az orosz-ukrán-kazak védelmet. Snax és legénysége ezzel már a rájátszsában tudhatja magát, mapveszteség nélkül!

Astralis vs. G2 - 16:5
Train

A randomiser ismét lecsap! Train = biztos Astralis siker, Dust2 = G2 win. Lényegében tehát a meccs már akkor eldőlt, mikor a gép kidobta, hol játszanak a felek, és a papírformát igaolta is a dán különítmény. Hiába választhatott oldalt a G2, kb annyi közül van a pályához, mint RPK-nak a szelíd, visszafogott körökhöz. Az Astralis 11:4-et támadott, majd gyorsan védett 5 kört CT-ben és a vereséggel kezdődő atlantai túra hirtelen szebben kezdett ragyogni, hiszen immár 2:1-el várják a folytatást.

SK vs. Na'Vi - 3:16
Dust2

A meccs, amit a legjobban vártuk, és ami a Major leggyorsabb meccse lett végül. Elképesztő erődemonstrációt tartott a Na'Vi, amivel a Major elsőszámú esélyesévé lépett elő, ha eddig nem lett volna az! Az SK meg se tudott moccanni az AWP-seknek kedvező Dust2-n, ahol a Na'Vi fiataljai agyonlőtték a brazilokat. Akármelyik rakót támadták FalleN-ék, vagy s1mple vagy flamie állta útjukat, ketten összesen 47 fraget lőttek, míg három társuk összesen 34-et, az SK öt játékosa pedig 46-ig jutott. A Na'Vi ezzel egyébként a leggyorsabb csapattá vált a három kör alatt, összesen 60 kört játszottak GuardiaN-ék a csoportkörben, ami átlagba azt jelenti, mintha három 16:4-es győzelmet hoztak volna össze. Brutális számok, megérdemelt a legandás státusz!

Liquid vs. FaZe - 18:22
Nuke

Ha az előbb a Na'Vi-nál a kevés körről beszéltünk, akkor a Liquid teljesen a másik véglet! Az ukrán csapat 60 körével szemben ugyanis őpk 116-ot, vagyis közel kétszerannyit játszottak. A FaZe elleni volt a második hosszabbításos meccsük, nyerni viszont ezúttal sem sikerült. Az amerikai csapat 1:2-es mérlege viszont igazán csalóka, hiszen az EnVy-től a franciák legerősebb pályáján, Cache-en kaptak ki, míg a FaZe az egyik legjobb Nuke csapat jelenleg, és ellenük is csak ráadásban buktak el. Van még erő ebben a Liquid-ben, ez kétségtelen, a kérdés csupán annyi, menynit vesz ki belőlük a rengeteg túlóra!

FlipSid3 vs. OpTic - 13:16
Train

A vonatos pálya a nap slágermapja lett, 8-ból 3 meccs is itt zajlott a harmadik körben, ez volt közülük a legszorosabb. A FlipSid3 foggal-körömmel küzdött a világranglistán második OpTic ellen, de végül nem siekrült megőszniuk a vereséget, ezzel a HR mellett ők váltak a másik 0:3-as csapattá. Előzetesen is lehetett rá számítani, hogy nem sikerül majd megtartaniuk Kölnben kivívott legendás pozíciójukat, de az, hogy egy mapot se nyertek, vaskos meglepetésnek számít.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!