Jön a holland FIFA 2017 nemzeti e-foci liga

Jön a holland FIFA 2017 nemzeti e-foci liga

Tavasszal nemcsak a fociszezon indul útnak Hollandiában, hanem a hivatalos FIFA bajnokság is.

Hollandia eddig is híres volt arról, hogy erős a fociligája. Az Ajax, a Feyenord vagy a PSV pedig nemzetközi szinten is nagy sikereket ért el. De most a narancsok még egy szinttel emelik a tétet, hiszen a legmagasabb fociszakosztály, az Eredivise bejelentette, hogy esport divíziót indít az EA Sports-al karöltve.

A nyilatkozat alapján, a bajnokságban szereplő összes csapat indít majd versenyzőt és ők majd hétről-hétre FIFA Ultimate Team párharcokat vívnak tavasszal. A liga vezetői elmondták még, hogy a játékosok hivatalosan is részeivé válnak majd a csapatoknak, gyakorlatilag igazolt futballisták lesznek. Egyébként a szervezet nem titkolt célja, hogy olyan műsort akarnak sugározni, amivel egy fiatalabb közönséget is eltudnak érni.

A torna eredményétől függően a legjobb játékosok meghívást kapnak majd a 2017-es hivatalos EA Sports FIFA európai kvalifikációs versenyére, ahol jogot szerezhetnek arra, hogy induljanak a vébén.

A liga szereplőit február elején jelentik be és az első meccset február 6-án játsszák. A közvetítéseket Twitch-en, Youtube-on és a holland Fox Sports csatornán lehet majd látni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!