Capture the Flag - az első benyomások

Capture the Flag - az első benyomások

Kipróbáltuk az Overwatch legújabb játékmódját, amely három héten keresztül lesz elérhető.

Ahogy az várható volt, az Overwatch sem ment el szó nélkül a kínai újév mellett: az új skinek mellett egy teljesen új játékmódot is kaptunk, ami nem más mint a Capture the Flag, vagyis egy zászlófoglaló.

Az új játékmód elég egyszerű: mindkét csapat a spawn pontja közelében rendelkezik egy-egy zászlóval, amit az ellenfélnek el kell lopnia és a saját bázisára kell vinnie. A mód érdekessége, hogy más játékokban látott CTF-ekhez képest itt nem sok hátrányt élvez az, aki a zászlót viszi, hiszen az összes képességét használhatja, hogy megkönnyítse a saját dolgát. Egyedül az a negatívuma, hogy látja őt az ellenfél falon keresztül is. A zászlófoglalósdi amúgy az eseményhez hűen a kínai pályán, Lijiang Toweren játszódik.

Sajnos úgy tűnik, a CTF csak átmeneti móka lesz, hiszen jelen állás szerint február 13-ig lesz csak elérhető. És azért sajnos, mert teljesen más megközelítésből kell taktikázni ebben a módban, mivel itt egyszerre védenünk és támadnunk is kell. Ha lehet egy tippem, eddig legjobban az 1 healer + 1 tank védő és 4 támogató/tank/dps támadó felállás vált be a legjobban.

Az megint más kérdés, hogy ha esetleg a visszajelzések alapján a Blizzard állandósítja a módot, akkor van-e jövője rankeden, mert ugyanazok a dilemmák lépnek fel, mint a 3v3 és az 1v1 esetében, hiszen minden módra más-más hősök a megfelelőek. Én mindenestre megelégednék azzal, ha ezentúl állandó módként elérhető lenne a játékosoknak.

Az új mód mellé rengeteg új skint, emote-ot, voice line-t kaptunk a témában.

Megint kellemes eventet kaptunk tehát a Blizzardtól. Nektek hogytetszik az új mód?

Kövess Minket!