Papírforma eredmények mellett a fnatic okozott egyedül meglepetést!

Papírforma eredmények mellett a fnatic okozott egyedül meglepetést!

A szakértők által legjobb nyolcba várt együttesek közül egyedül az OpTic sült fel!

A negyedik játéknapon lezárult a csoportkör, összesen kilenc meccs kellett hozzá, hogy a Na'Vi és a VP mellé kiderüljön, melyik hat együttes csatlakozik legendaként!

North vs. G2 - 16:9
Overpass

A G2 elkövette azt a hibát, hogy CT oldalra kérte magát az eddig is félelmetes támadójátékot mutató North ellen, az első félidőben kaptak is egy 11:4-et az arcukba a franciák. Innen már nem volt visszaút, a G2 ezzel ismét a csoportkörben esett ki, csak úgy, mint Kölnben, és eddig mindig, a nagyot küzdő North viszont versenyben maradt.

EnVyUs vs. fnatic - 11:16
Cobblestone

A világ egyik legjobb Cobble csapata ezúttal is lecsapott, bár a fnatic már nem ugyanaz a rettegett ötös, akik korábban voltak, ez a pálya még mindig jól megy nekik. A franciáknál SIXER ezúttal is láthatatlan volt, a pályán mindig remeklő apEX egyedül kevés volt. A svédek ezzel kivívták a legendás pozíciót, az EnVy pedig készülhetett az ötödik körre.

mousesports vs. Liquid - 4:16
Nuke

A mousesports ismét felsült, újabb pocsék Major került a játékosok statisztikájába. NiKo megint felerősítette azokat a hangokat, melyek szerint egy jobb csapatban lenne a helye, Spiidi viszont korántsem igazolta, miért is maradt a csapattal, amikor ugrásra készen várnak nála sokkalta jobb német játékosok egy ilyen lehetőségre! A Liquid végiggázolt rajtuk, ezzel két vereség után a North-hoz hasonló utat bejárva kiharcolta az életben maradást.

GODSENT vs. OpTic - 16:8
Cache

Várható volt, hogy ha a fnatic az előzetes várakozások ellenére legjobb 8-ba került, valaki kimarad a megjósoltak közül. Ez a szerep hamar eldőlt, hogy az OpTic-ra hárul, hiszen svéd ellenfelük már az első félidőben jelezte, tanultak az EnVy elleni meccsből, most már nem ismernek kegyelmet Cache-en. 10:5-el fordultak a csapatok, és a második félidőben a számukra jobban játszott CT oldalon is villogtak JW-ék, ezzel kiejtették a világranglista második helyezett OpTic-ot.

SK vs. Astralis - 19:17
Dust2

A nap egyik legizgalmasabb meccsén a brazilok visszavágtak az elmúlt időszak sérelmeiért az Astralis-nak, a legutóbbi négy egymás elleni mapot ugyanis mind dev1ce-ék nyerték. Mosta azonban fordult a kocka, hosszabbításban ugyan, de végül az SK bebiztosította legendás pozícióját, és a legjobb nyolcba jutott.

Gambit vs. FaZe - 16:14
Overpass

A Gambit úgy tűnik igencsak mély mappoollal érkezett a Majorra, az egymástól kicsit távol eső Overpass, Train és Cobblestone hármason is eredményes tudott lenni, míg a VP, a világ egyik legjobb Train csapata ellen is hoztak 10 kört. Megérdemelt tehát rájátszásbeli helyük, a FaZe második verségén is rendkívül szoros meccsen kapott csak ki!

Utolsó körös sorsolás

Az előzetesen rájátszásba várt North, FaZe és Astralis kemény kihívókat kapott a feltámadó Liquid, a flusha által a hátán cipelt GODSENT és a minden mindegy alapon játékokat hívó EnVyUs képében. A kérdés csak az volt, mi lesz, ha a sorsolóprogram a North-FaZe-Astralis trióból kettőt éppen egymás ellen sorsol össze! Ez azonban nem történt meg, izgalmak azonban így is maradtak az utolsó körre:

North vs. GODSENT - 19:17
Overpass

A 0:2-vel indító, és egy kör híján a HR ellen simán kieső North hivatalosan is feltámadt, és megszerezték a legendás rangot maguknak! A Hosszabbításra a GODSENT elfáradt, így szokatlan módon csak egy svéd ötös jutott playoffba a mostani Majoron.

FaZe vs. EnVyUs - 16:11
Nuke

Francia csapat viszont megint nem lesz a Top8-ban, így a francia tagcserék nem sok vizet zavarnak majd a Major pozíciók megtartása, vagy éppen elvesztése kérdéskörben. A FaZe az elvárásoknak megfelelően igazolta, ott a helye a legjobbak között, és megszerezték a régóta áhított legendás rangot.

Liquid vs. Astralis - 3:16
Mirage

A nap, és egyben a csoportkör legutolsó meccs a nap, és egy egyben a csoportkör legsimább találkozója lett, 16:3-as találkozókat láttunk már, de ott legalább több kiélezett kör is volt, a mostanival ellentétben. A Liquid csapatában Hiko lőtte a legtöbb fraget, kemény 10 öléssel, ez szerintem mindent el is árul a meccs színvonaláról! Az Astralis tehát, ha nehezen is, de megtartotta legendás pozícióját!

Értékelés:

  • Legendás rangját meg tudta tartani a Na'Vi, Virtus.pro, SK, fnatic, Gambit és Astralis hatos, a FlipSid3 és a Liquid helyett viszont a North-FaZe duó vette át a hatalmat!
  • Ahogy már mondtuk, az előzetes elvárások nagyjából beigazolódtak, egyedül az OpTic okozott csalódást 1:3-as mérlegével, a fnatic viszont meglepetésre bekerült a legendák közé.
  • Az előzetes statisztikákat, melyek szerint a kihívók előrébb rangsoroltak, mint a legendák, ezennel hivatalosan is kidobhatjuk a kukába. A legendáknak nem véletlen adták ezt a nevet, ha kell, megrázzák magukat és odacsapnak a feltörekvő fiatalságnak!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!