Ben Brode újból utalt a Classic lapok lehetséges kirotálására

Ben Brode újból utalt a Classic lapok lehetséges kirotálására

A tavalyi nerfek nem hozták meg a kívánt hatást, ezért idén lehet, hogy mással próbálkoznak majd.

Idén tavasszal sor kerül a következő Standard rotációra a Hearthstone-ban, ami jókora vérfrissítés lesz a meta számára. De vajon kellően nagy? Ez az, amiről a Blizzard nem igazán van meggyőződve: a Hearthstone fejlesztését vezénylő Ben Brode a közelmúltban többször is kitért arra, hogy a kívántnál jóval dominánsabbak jelenleg a Standard készlet lapjai.

Néhány hete úgy fogalmazott, hogy három lehetőséget lát a jövőre nézve:

  • Minden marad a régiben
  • További Classic lapokat nerfelnek
  • Átraknak néhány Classic lapot a Wildba.

Ben Brode három lehetőséget lát a jövőre nézve

Ben Brode reakciója arra, hogy túl dominánsak a Classic lapok a Standard formátumban.

A fenti opciók közül mindenképpen a harmadik a legérdekesebb, hiszen azt jelentené, hogy semelyik lap sincs biztonságban: a Classic készlet lapjai éppúgy kirotálódhatnak, mint a kiegészítős kártyák. A Redditen nemrég ráadásul ismételten utalt erre a lehetőségre:

"Jelenleg az a problémánk, hogy a Standardet túlságosan is a Classic és Basic lapok domináljuk, ami kockázatos, ha évről-évre folytatódik. Amikor elindult a Standard, azzal próbálkoztunk, hogy lényegében kivezettünk lapokat a Classicból azzal, hogy jelentősen gyengítettük őket. Ha csak kicsit nerfeltünk volna, nem oldottuk volna meg a problémát."

...az más kérdés, hogy így sem sikerült megoldani, hiszen épp ő állítja a mondandója elején, hogy a probléma továbbra is fennáll. De most jön a lényeg, amikor is arra reagál, hogy nem lehetne-e leszedni a nerfeket ezekről a lapokról:

"Talán néhány gyengített lap nem lenne túl erős Wildban, szóval levehetnénk róluk a nerfet - felvéte, ha csak a Wild formátumot befolyásolnák. [De mivel nem így van] éppen ezért gondolkodunk másféle megoldásokon a következő rotáció kapcsán."

Vagyis: ha egy erősnek titulált Classic lapot gyengítés helyett simán áttennének Wildba, akkor változatlan formában lehetne vele játszani továbbra is, ugyanakkor megoldódna a Standarddel kapcsolatos probléma is.

Az persze már más kérdés, hogy a játékosok mennyire örülnének egy ilyesfajta lépésnek - meglátjuk, hogy a nerfek és az extra rotáció közül melyik mellett dönt a Blizzard.

Kövess Minket!