Ha lenne LoL Hírességek Csarnoka, Hai lenne az első tagja

Ha lenne LoL Hírességek Csarnoka, Hai lenne az első tagja

Azt is elmondjuk, miért nem Faker.

Itt ez a 24 éves srác, 5 éve tolja az ipart profi szinten. A  Cloud9-nal lett híres, az első LCS szezonjukban 25-3-at mentek a csoportkörben, a rájátszás döntőjében pedig elverték a TSM-et. Akkor lett igazán ismert a kék-fehérek vezéregyénisége, Hai. A kapitány a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb shotcallere, kiválóan játszik miden, de ha ez még nem lenne elég, akkor játszott már az LCS-ben supportként, játszott junglerként is, gyakorlatilag bárhol bevethető a pályán, valódi kulcsfigura. 

A csuklósérülése után visszavonult egy időre, de a C9 gyenge szereplése miatt visszatért az aktív játékhoz, akkor épp a jungle-be, Meteos helyére és megmentette a csapatot a kieséstől. Sőt, a legnagyobb menetelést ők produkálták azzal, hogy a regionális világbajnoki selejtező legaljáról indulva, az ő irányítása alatt, 0-2-ről fordítottak  a Gravity és az Impulse ellen is, majd a döntőben 3-1-re verték a Liquid-et az újabb vb szereplésért. A 7. helyről!!!

Aztán jött 2016, ahol Hainak a support szerepet szánták, hogy tanítsa ki BunnyFuFu-t és felváltva játsszanak majd, de miután Bunny statja 0-2, Hai-é pedig 2-0 volt az első pár meccs után, végül utóbbi mellett döntött fixen a csapat és 67%-os győzelmi aránnyal, a 3. helyen végeztek a tavaszi szezonban. Majd jött a nyár és a Cloud9 "B" csapata, a C9 Challenger, amit Meteos köré építettek eleinte. Majd miután Meteos nyáron visszament a C9-ba, az ős-csapattagok - Hai, Lemonnation, Balls - adták a Challenger csapat magját. Több évnyi rutinnal a hátuk mögött nevetve gázoltak át a Challenger Series mezőnyén, majd immáron új színekben, új tulajdonos égisze alatt vágtak neki 2017-nek Altec-kel és Moonnal kiegészülve. 

Három meccs után pedig így áll a Flyquest az NA LCS-ben (az ellenfelek a CLG, az NV és a Liquid voltak):

NA LCS tabella

A legutóbbi, CLG elleni meccsen se alkotott óriásit, nem voltak olyan epic playei, mint amilyenek Fakernek szoktak lenni, de Hai nem is ezért fontos láncszem a csapatban. Hibátlanul lát a pályán, irányít, újoncokat fedez fel és ha kell, egy egész csapatot visz a hátán. Ő nem az a tipikus carry mides aki szétfarmolja magát, csinál 5 solokillt aztán 1v9-be lehozza a meccset. Ő az a játékos, aki egy csapat szíve és lelke egyben. Arról már nem is beszélve, hogy bizonyítottan, nagyjából bármilyen pozícióban bevethető a pályán. Azt nem tudjuk, mikor jön ki ismét a csuklósérülése vagy mikor érzi majd úgy, hogy most már egyáltalán nem akar játszani, de addig is, reméljük, hogy minél többet látjuk majd a pályán. Legközelebb vasárnap este, az Echo Fox ellen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!