Szomorú tények: nem Yasuo main az ország :(

Szomorú tények: nem Yasuo main az ország :(

Kiderült, mely hősökkel szeret az ország leginkább játszani! Bármennyire is meglepő, nem Yasuo lett az első!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy main teszt a múlt héten, ahol arra voltunk kíváncsiak, vajon melyik hőst játsszák a magyarok a legtöbben és legjobban! Több mint 4300-an válaszoltatok a nagy kérdésre és nagyon érdekes statisztikákat kaptunk, ezekből szemeztünk most nektek! Azt már mindenki tudja, hogy a hazai League of Legends csoportok és az EUNE szerver blind/vak meccsei állandóan OTP Yasuokkal vannak tele, de csalódást kell okozzunk: nem Yasuo main az ország!

Úgy tűnik, a lámpással és kaszával hadonászó Thresh népszerűbb volt a szél harcosánál, és bár csak pár szavazattal, de úgy tűnik, hivatalosan is kijelenthetjük, hogy egy támogató karakter a legközkedveltebb az országban. 

Rajta kívül egyébként más támogató nem is került be a listára érdekes módon, a 10. helyen végzett Lux-ot nem számoljuk annak! A mostani "rip adc" metához képest csak a midesek száma előzi meg ezt a kategóriát, hiszen előbbiből 3 is bekerült (Jhin, Jinx és Vayne), utóbbi pedig 4 karakterrel képviselteti magát (Ahri, Zed, Yasuo és Lux).

Befért a mixbe még két dzsungeles is Lee Sin és Kha'Zix személyében (helló, bluerzor! :D), viszont vérbeli topos úgy igazán egy sem. Lehetne azt mondani persze, hogy Yasuot topra is viszik, de rajta kívül egy karaktert se láthatunk, ami azért vicces, mert jelenleg a nemzetközi sikerekhez legközelebb két toposunk van, Vizicsacsi és persze mumus100.

Ha már népszerűtlen hősöknél járunk, a legkevesebb szavazatot, szám szerint 11-et három hős kapott: Malzahar, Camille és Ivern, akik mindhárman jelenleg abszolút a meta részei. Egyikük támogatóként és midesként, Camille pedig már megmutatta magát toposként és támogatóként is, de soloqueban az erdész szerep sem ritka látvány. Az erdő barátja pedig dzsungelesként szerepelt már többször is, többek közt Xerxe kezei között. Ryze-ot is mindössze 21-en választották, LCS-en meg kb. állandóan tiltott vagy választott hős. Ebből is az látszik, hogy mennyire más a soloque és a kompetitív szint.

Téged meglepett az eredmény?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.