Továbbra is veretlen a C9 és az UOL, heti összefoglaló a nagy régiókról

Továbbra is veretlen a C9 és az UOL, heti összefoglaló a nagy régiókról

A második hét is lezajlott az LCS-ekből, nézzük, hogy állnak az egyes régiók.

Újabb hét telt el a League of Legends világában, rengeteg izgalmas mérkőzést és összecsapást láthattunk, valamint pár meglepetést is, legyen szó akár egy-egy csapat teljesítményéről, vagy pár érdekes hősválasztásról (áldjuk a 10 bannos rendszert). Nézzük meg régióról régióra, ki hogyan áll jelenleg!

EU LCS

A Misfits és a G2 nagyon menetelnek egyelőre az A csoportban, azonban a hétvégén találkoztak egymással és a G2 tudott felülkerekedni, megőrízve ezzel tökéletes mutatóját. A B csoportban szombaton összecsapott a két nagyesélyes, azaz az UOL és az H2k. Három mérkőzés kellett, ugyanis az 1:0-ás rózsaszín kezdés után kiegyenlítettek Febivenék. A pick/ban fázis a 3-ik meccsen nagyon jól alakult Csacsiéknak, több OP hőst is el tudtak hozni (Rengart pl). Bár a pontok nem feltétlenül mutatják még ezt, de erőteljes életjeleket láthatunk a Giants-től, akit mindenki leírt, pedig nem játszanak rosszul. Az Origen teljesítményén senki nincs meglepődve, ellenben a Splyce és Vitality egyelőre nagyon takarékon van, ennél több kéne legyen bennük.

NA LCS

A Cloud9 ugyan veretlen még eddig, egy nagyon szoros CLG összecsapás után, viszont az eddig szintén veretlen FlyQuest-en kifogott az Echo Fox és Gate a meglepetés Camille választásával support pozíción (RIP soloque), amit eddig még sehol a világon nem láthattunk. A tabella alján még mindig az egyetlen győzelem nélküli Team Envy található, a TSM-et pedig eddig csak a makulátlan mutatóval rendelkező C9 tudta legyőzni. Az idei szezon nagy felfutója egyértelműen a Phoenix1, akik egyelőre nagyon szorosan tartják magukat az élmezőnyhöz, tavalyi 5-13-as mutatójukhoz és 8. helyezésükhöz képest egyértelmű fejlődés.

LCK

Talán nem számít nagy meglepetésnek, hogy az LCK-t a két sztárcsapat vezeti, azaz a háromszoros világbajnok SKT T1 és a szintén világbajnoki győzelem céljára összerakott KT Rolster, mindketten 3:0-ás mutatóval. Ami viszont kicsit váratlan az a bbq Olivers szereplése, mivel ők is jelenleg az élmezőnyben vannak az Afreeca Freecs-el egyetemben. A ROX Tigers sajnos árnyéka tavalyi önmagának, ami érthető lévén, hogy már köze nincs a tavalyi VB-n szereplő csapathoz.

LPL

Kicsit lassabban bontakoznak ki az események Kínában, a 12 csapat miatt, de az továbbra is biztos, hogy nagy névnek számít az EDG, ők vezetik a B csoportot 2:0-val. A VB-n úgy tűnik értékes tapasztalattal gazdagodott az I May is, mivel rajtuk se találtak még eddig fogást.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!