Nemsokára érkezik a Bastion buff

Nemsokára érkezik a Bastion buff

A Blizzard vissza szeretné hozni Bastiont a kompetitív játékmódokba

Azt már régóta tudjuk, hogy Bastiont miként lehet counterelni: egy Widowmaker vagy egy jó Genji könnyűszerrel kiszedi a karaktert. Ennek fényében kedvenc omnic-unk - aki valaha az egyik legerősebb karakter volt - most szinte teljesen eltűnt a kompetitív játékmódokból.

Geoff Goodman, az Overwatch egyik vezető designere elárulta, hogy már próbálgatják az új Bastiont és érdekes változtatásokat eszközölnek majd rajta.

A felderítő mód (amikor tud mászkálni) fegyverszórását csökkentik, a tárméretét pedig növelik, hogy így is hasznossá váljon a karakter. A torony módja azonban amellett, hogy erős, nagyon sebezhető, hiszen így akárki könnyűszerrel kiszedheti.

"Próbáljuk ezt a módot úgy megcsinálni, hogy a tankok és pajzsok ellen legyen a leghasznosabb, amellett, hogy kevésbé legyen kockázatos használni" - mondta Goodman a torony módról. "Ezért is növeljük a fegyver szórását, illetve nem lehet majd fejlövést bevinni, viszont a bejövő sebzést csökkentjünk."


Az öngyógyítás is nagy buffot kap, hiszen ezentúl mozgás közben is gyógyíthatjuk magunkat, ezzel is növelve Bastion túlélési esélyeit, viszont a képességnek töltődnie kell majd.

"Ez a változtatás egy ritkábban használt képességet tenne elengedhetetlenné."

Összességében tehát az alábbi változások várhatók.

  • Recon Mode: kisebb szórás, nagyobb tárméret.
  • Sentry Mode: nagyobb szórás és nincs fejlövés, viszont csökken a bejövő sebzés.
  • Self-Repair: mozgás közben is használható, viszont újra kell töltődnie.

Goodman nem osztotta meg, hogy ezek a változtatások mikor kerülnének be a teszt-szerverre, de hamarosan biztos találkozhatunk a fentiekkel. Szerintetek hasznosak lennének ezek a változások Bastion számára?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!