Így harcol a Blizzard a smurf accountok ellen

Így harcol a Blizzard a smurf accountok ellen

Jeff Kaplan elárulta, hogy az Overwatch kiszűri, ha valaki jóval magasabb szintű játékos, mint ahol aktuálisan tart.

Bármilyen játékról is legyen szó, nem mindenki nézi jó szemmel a smurf accountokat - vagyis a profik által létrehozott teljesen új felhasználókat -, hiszen hiába érdekes és izgalmas kihívás a nulláról kezdeni, a tapasztalatlan játékosokkal szemben nem feltétlenül fair a dolog. Nemrég az Overwatch háza táján is volt ebből egy botrány: IDDQD a negatív kritikák miatt úgy döntött, nem folytatja a kihívását.

Hiába a rekordok, IDDQD felhagyott a megkérdőjelezhető projekttel

Tiszteletben tartja azokat, akiknek nem tetszett, amit csinált, ezért nem folytatja a kihívást.

A fejlesztést vezénylő Jeff Kaplan az Overwatch hivatalos fórumán elárulta, igyekeznek megkímélni az új játékosokat az ehhez hasonló élményektől. A legalacsonyabb szinten a játék különösen odafigyel arra, hogy valóban csak "új" játékosokat párosítson össze, ugyanakkor figyelembe veszi a tényleges játéktudást is. Ennek az az eredménye, hogy az alacsony account, de magas skill levellel rendelkező játékosoknak jóval többet (akár 5-10 percet) kell várniuk arra, hogy bekerüljenek egy meccsbe, hiszen nehéz hozzájuk hasonló társakat találni.

A Blizzard ezzel sokkal inkább a "valódi" újoncokat szeretné védeni, mintsem a smurfözőket szívatni. Ezért hiába panaszkodnak néhányan a hosszas várakozási idők miatt, biztosan nem fognak változtatni a rendszeren.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!