A North megkapta a dignitas helyét az EPL-ben

A North megkapta a dignitas helyét az EPL-ben

A dignitas lemondott az őt megillető indulási jogról, mely feltételekkel ugyan, de a North csapatához került.

Az ESL számtalan esetben hangoztatta már, hogy a szervezetek és csapatok mögé előbb áll be, mint a játékosok önszerveződő törekvései mögé, mely üzleti szempontból egy érthető döntés. Ez történt a dignitas-North névváltás után is, az európai ESL Pro League egyik helyét ugyanis a játékosok helyett a szervezet kapta meg.

Ez röviden azt jelenti, hiába a mostani North játékosai harcolták ki azt a pozíciót és az indulás jogát, mivel dignitas néven tették, ha a dignitas épített volna egy új európai csapatot, a North kimaradt volna az ötödik szezonból. Ez azonban nem történt meg, a dignitas így le is mondott az indulásról, mely így, másodikként már a játékosokra szállt, vagyis a North ott lesz a Pro League következő kiírásában.

Vannak azonban feltételek, az első 14 meccsig meg kell tartaniuk a csapat többségét, ami azt jelenti, ha cserére szánják magukat, maximum két új embert vehetnek be. Ez a veszély távolról sem fenyegeti egyelőre a dánokat, új szerződésükkel tökéletesen jól elvannak, a Major után pedig friss legendákként várják az induló szezont.

Az ESL Pro League heti három nap jelentkezik majd Kedd-Szerda-Csütörtök felállásban, mindennap négy meccs kerül majd képernyőre. A 14 európai csapat között pedig a DeadFox-al felálló HellRaisers-nek is szurkolhattok majd, február 7-én indul a versenyfutás!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!