A mögötted állót is eltalálhatod a hitbox hiba miatt - Videó

A mögötted állót is eltalálhatod a hitbox hiba miatt - Videó

Nem érdemes túlságosan közel menni az ellenfélhez, ha hátulról támadsz, mert érhetnek kellemetlen meglepetések.

Újabb fura hibára bukkantak nemrég az Overwatch játékosok, amely javításra szorul, bizonyos szituációkban ugyanis kellemetlen meglepetéseket okozhat - olyannyira, hogy ha nem tudunk róla, nem is igazán fogjuk érteni, mi is történt.

A bug a hitboxokat érinti, ha ugyanis két karakter túlságosan közel áll egymáshoz, ezek könnyen össze tudnak mosódni, melynek az az eredménye, hogy az ellenfél akkor is el tud téged találni, ha történetesen éppen mögötte állsz. Íme egy példa: Mei egyértelműen a másik irányba lő, mégis sebződik tőle a játékos.

A hibát olyan szempontból nehéz előidézni, hogy ritkán állak egymáshoz ennyire közel ellenséges játékosok, egy Control Mapen azonban időnként előfordulhat ilyen. Fontos ráadásul, hogy a csapattásak hitboxait is érinti a hiba, így például egy Ana-féle Nano-Boost is félrecsúszhat egy szerencsétlen helyezkedés is miatt.

A bug szinte mindegyik karaktert érinti - erről láthattok egy bemutatót az alábbi videóban.

Nem ez az első eset egyébként, hogy probléma adódik a hitboxokkal - gondoljunk csak a Hanzo-féle "fejlövésekre", amiket azóta már javítottak.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!