Eldőlt: a hónap végén változások jönnek a Hearthstone-ban!

Eldőlt: a hónap végén változások jönnek a Hearthstone-ban!

Ben Brode elárulta, hogy február végén érkezik a patch, mely a balansz problémákra is megoldást fog nyújtani.

Egyre nagyobb a zúgolódás a Hearthstone fórumokon a játékosok részéről, mivel sokan úgy érzik, túlságosan egyhangúvá válik a meta. Ez leginkább két tényezőnek köszönhető: egyrészt a Shaman, mint class dominanciájának, másrészt pedig a kalózok túlzott térnyerésének.

Új csúcson a Shaman népszerűsége - Meta jelentés #4

Az elmúlt félévben nem láthattunk még ilyen szintű dominanciát, a Midrange változat is feljött Tier 1-be.

"Mikor lép már közbe a Blizzard?" - kérdezték sokan. Nos, a Hearthstone fejlesztését vezénylő Ben Brode nemrég kiállt a nagyközönség elé a játék hivatalos fórumán, hogy a metáról, a balanszról és a Shamanról beszéljen.

A meta jelenlegi állapotát illetően az alábbi statisztikákat osztotta meg velünk:

  • Az elmúlt két hétben Legend rankon a játékosok 30%-a Shamanozott. A ladder egészét tekintve ez az arány 17%. A játék történetében a legnagyobb dominancia az Undertaker Hunter nevéhez fűződik, amely egészen 35%-ig jutott annak idején.
  • A "kalóz csomag", vagyis a Small-Time Buccaneer és Patches the Pirate nagyjából a deckek felében szerepel Rank 5-től lefelé.
  • Az Aggro Shaman győzelmi aránya 53% a ladder egészén. Ennél eddig csak erősebb "legjobb deckek" voltak a játék történetében, az Undertaker Hunter például 60%-ig jutott.
  • A meta is elkezdett reagálni, a Control Warriornak például 65%-os a győzelmi aránya az Aggro Shaman ellen.

Ben Brode szavaiból az jön le, hogy volt már ennél rosszabb is, a számoknál azonban fontosabb, hogy melyek azok az esetek, amikor kénytelenek belenyúlni a metába.

  • Ha a meta túl sokáig stagnál
  • Ha nincsenek igazán jó counter deckek
  • Ha a legjobb deckekkel nem túl élvezetes játszani, illetve kikapni ellenük

Ezek a tényezők már sokkal inkább fennállnak. Legalábbis így érezhetik a Blizzardnál, Ben Brode ugyanis elárulta, hogy február végén érkezik a következő patch, a várható balansz változásokról pedig nagyjából egy héttel előtte fognak értesíteni bennünket.

Kíváncsian várjuk, milyen módosításokat, illetve nerfeket tervez a Blizzard!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!