A Blizzard lecsap azokra, akik direkt veszítenek

A Blizzard lecsap azokra, akik direkt veszítenek

Hamarosan büntetni is fogják őket, elfogadhatatlannak tartják ezt a fajta viselkedést egyéni és csapat szinten is.

A Fnatic svéd játékosa, IDDQD nemrégiben botrányba keveredett, amikor is úgy döntött, megpróbál felmászni SR 600-ról Grandmaster fokozatra. Nemcsak azért nézték ezt rossz szemmel sokan, mert így farmolhatta a nála sokkal gyengébb játékosokat, hanem mert első lépésként direkt el kellett veszítenie egy csomó mérkőzést, hogy ilyen alacsony rankra kerülhessen.

Hiába a rekordok, IDDQD felhagyott a megkérdőjelezhető projekttel

Tiszteletben tartja azokat, akiknek nem tetszett, amit csinált, ezért nem folytatja a kihívást.

Ez utóbbi magatartás az, amit a Blizzard is jóval kevésbé tolerál. A smurf accountok kapcsán nemrégiben már elmondták: annyit tudnak tenni, hogy megfelelő tudású társakat keres melléjük a játék, ami hosszú várakozási időkkel járhat. A derankereket - vagyis akik direkt veszítenek meccseket - azonban mindenképpen szankcionálni fogják.

A Blizzard Overwatch csapatának feje, Jeff Kaplan nemrégiben ezt írta a hivatalos fórumon:

"Erősen ellenezzük ezt a fajta viselkedést és jelenleg is dolgozunk az irányelveken, hogy konzisztensen felléphessünk a deranking ellen és felismerjük az érintetteket. Direkt veszíteni az alacsonyabb skill ratingért abban az esetben sem elfogadható, ha történetesen egy 6 fős csapat részeként játszol."

Megoldás és büntetés tehát mindenképpen lesz a jövőben - a Blizzard addig is arra biztat mindenkit, hogy jelentse, ha valaki ilyen szempontból gyanúsan viselkedik.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!