Amazing két hétre a kispadra került!

A Fnatic dzsungelese  Amazing már nem annyira csodálatos, legalábbis az edző szerint, ezért két hét pihenőt kap.

A hétfői napon jelentette be a Fnatic, hogy a csapat dzsungelesét, Maurice "Amazing" Stückenschneider-t egy két hetes "pihenőre" küldik, helyette pedig a Fnatic Academyben játszó Mads "Broxah" Brock-Pedersen érkezhet.

Nagy érvágás lehet ez egy olyan nagy múlttal és tapasztalattal rendelkező játékosnak, mint Amazing, de a többi dzsungeleshez képest semmi kiemelkedőt nem tudott mutatni. A statisztikái abszolút átlagosnak mondhatóak a többiekhez képest, sőt bizonyos esetekben le is van maradva, mint például farmolás tekintetében, de a gyilkosságokban való részvétel szempontjából is utolsó előtti. Ez a két statisztika együtt eléggé ellentmondásos, alapvetően, ha valaki alacsonyabb farmmal rendelkezik, az azért van mert aktívan gankkel, vagy éppen fordítva, az ő esetében viszont mindkettő hibádzik.

Igazán nagyot még anno a CW-ben alkotott ikonikus Lee Sin megmozdulásaival és megjárta a TSM-et is, utána pedig az Origent. Az Origennel volt egy jó időszakuk, de a tavalyi év igencsak gyengére sikerült, érthető módon, sOAZ-al együtt váltani akartak, így kerültek a Fnatichez. A Fnatic viszont szintén egy nagy múltú szervezet és valószínűleg nem éri be a középmezőnnyel, ami a mostani metát tekintve igencsak nagy részben a dzsungelesen is múlhat. Jelenleg egyébként a 3. helyen állnak az A csoportban 2 győzelemmel és 2 vereséggel.

Azt is kihangsúlyozták a szezon elején, hogy szeretnének egy rugalmas 10 emberes rostert, így bárki beugorhat ha a helyzet úgy hozza. Mivel a csapat úgy látta, hogy nagyon meggyőző teljesítménnyt hozott a Challenger Series-be, úgy döntöttek, hogy adnak egy esélyt Broxah-nak az LCS-ben is. 

A helyzet további érdekessége, hogy a csere folyamán Amazing még a Fnatit Academy-nél se fog játszani, mivel oda a mousesports korábbi dzsungelesét, Daniel “Dan” Hockley-t igazolták le. Egyáltalán nem fényes a helyzete jelenleg az amúgy elég nagy egoval rendelkező játékosnak.

Kíváncsian várjuk, hogy teljesít majd az új dzsungeles és hogy ennek fényében mennyire lesz permanens a csere.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!