Óriási meglepetések Európában, papírforma eredmények Amerikában

Óriási meglepetések Európában, papírforma eredmények Amerikában

A nap nyertesei egyértelműen a nagy klubokat legyűrő kiscsapatok, Amerikában viszont minden nyugodt és békés, tarolnak az esélyesek.

Az Astralis nagyon beton Nuke-on, a NiP és a FaZe jobban teszi ha sürgősen változtat valamit, Amerikában pedig minden szép és jó. Aki rövid összefoglalót szeretne olvasni a megemelet díjazású ESL Pro League ötödik szezonjának nyitónapját, ennyivel kell, hogy beérje. Akit viszont érdekel, mi történt az egyes párosítások alkalmával, íme a pár mondatos beszámoló.

NiP vs. Heroic - 0:2
Train (11:16), Nuke (7:16)

A dán fiatalok hatalmas meglepetésre alaposan helyben hagyták a veterán nindzsákat. Pedig a csapat legújabb szerzeménye, cadiaN nélkül vágott neki az északi rangadónak, a beugró LOMME nem is nagyon érezte a játékot, mindkét mapon utolsóként végzett a csapatból. Nem úgy niko, aki szinte repítette a csapatot, 55:25-ös stattal zárt a nap végére! A NiP-nek igazából csak Train-en volt esélye, a félidőben még vezettek is CT oldal után, támadni azonban már képtelenek voltak a vonatok között. Nuke-on ugyanez volt a recept, szoros első félidő után összeomlottak f0rest-ék, így a Heroic mindkét pálya hajrájában állva hagyta a NiP-et.

Na'Vi vs. Astralis - 1:1
Overpass (16:11), Nuke (4:16)

Mindkét csapat a vétó után egy-egy számára előnyös pályát kapott, és mindketten éltek is a lehetőséggel. A Na'Vi-nak 2016-ban egy 16 meccses veretlen sorozata volt Overpass-on, s1mple ráadásul nagyon elkapta a fonalat (30:18-ba végzett), a két tényező pedig együttesen elég volt egy rossz kezdés utáni nagy Na'Vi feltámadáshoz. Az Astralis 6:1-el kezdett, innen azonban nyolc kört nyert zsinórban az ellenfél, és a félidőben már 6:9-re GuadriaN-ék vezettek. Az előnyt őrizve be is húzták az első mapot, hogy aztán egy hatalmas verést kapjanak Nuke-on. Xyp9x szokás szerint igazi fal volt B rámpánál, 20 kill mellé csak 7-szer halt meg, a Na'Vi örült, hogy legalább talált valahogy 4 kört, reális esélyük nem volt a győzelemre.

FaZe vs. Kinguin - 0:2
Overpass (6:16), Dust2 (8:16)

A FaZe háza táján nincs épp minden a helyén, jelenleg egy aizy-ScreaM csere kellős közepén jár a csapat, a mostani meccsen is beugróval kellett játszaniuk karrigan-éknek. Mindkét mapot igazából már az első félidőben eldöntötték a lengyelek, 10:5 és 12:3 állt az eredményjelzőkön a fordulásnál. MICHU és SZPERO ismét igazolták, hogy ha egyszer vérfrissítés kell a VP-nek, rájuk lehet majd számítani: előbbi 42:26-ban, utóbbi 42:24-ben zárt a legendás rangú FaZe ellen.

Astralis vs. mousesports - 1:1
Mirage (8:16), Nuke (16:11)

Nuke igazából sok szót nem érdemel, a dán csapatok úgy tűnik a mostani metában egyeduralkodók lesznek a felújított változaton! Az Astralis 11 kört nyert támadóként, a fordulás után csak idő kérdése volt, mikor fejezik be a meccset egy jó hajrával. De ne felejtsük el kiemelni a mousesports erényeit sem, a német csapatot sokszor láttuk már jól játszani Mirage-on, de most minden eddiginél erősebbnek tűntek. Oskar AWP-je jól sült, de nem hiányzott annyira, hiszen NiKo és denis hátán vitte a csapatot. Volt itt egy-egy négyes mindkét játékostól, sőt a bosnyák zseninek még az ACE is összejött a Major győztes dánok ellen, így pedig a nagy arányú győzelem sem maradt el.

NA meccsek

Itt már sokkal kevesebb meglepetést kaptunk, az SK sima 2:0.val megmutatta az Immortals ellen, hogy még mindig ők a legjobb brazil csapat (Cache 16:11, Cobblestone 16:7), az OpTic is simán nyert 2:0-ra a Selfless ellen, és a Cloud9 sem izzadt meg a Rush ellenfeleként, ez is laza 2:0 lett. Az NRG és a compLexity 1:1-es döntetlennel végeztek, de ha őszinték akarunk lenne, kevés esélyt látunk arra, hogy a hat továbbjutó hely közül öt ne az SK, Immortals, Cloud9, OpTic, Liquid ötösnél landoljon. Hatodik továbbjutóként pedig az erős lineupot toborzó Misfits tűnik a legesélyesebbnek, túl nagy tolongás nem lesz az élmezőnyben, inkább a középcsapatok küzdelmét hozza majd a szezon, akik a továbbjutásban nemigen szólnak majd bele.

A meglepetések és papírforma eredmények után ma újabb játéknap érkezik, ráadásul ismét magyar közvetítéssel, ezúttal a Na'Vi-Virtus.pro rangadót figyelhetetitek 19:00 órától a megszokott csatornán:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!