Itt az IEM Katowice League of Legends lineup-ja!

Itt az IEM Katowice League of Legends lineup-ja!

A koreai sztárparádé elmarad, de azért így se gyenge a felhozatal!

Két hét múlva jön az IEM évadzáró "világbajnoksága" az IEM Katowice, ahol tavaly után (Keszeli Niki - CS:GO) ismét lesz magyar résztvevő, ezúttal League of Legends-ben, Vizicsacsi személyében! A srácok még az emlékezetes Oakland-i állomást nyerték meg, ahol 3-2-re legyőzték a tajvani Flash Wolves csapatát, amivel kiérdemelték a helyüket a lengyel túrára. A Flash Wolves ezúttal is ellenfél lehet, viszont a korábban beharangozott koreai sztárparádé (SKT és Samsung) elmarad, ők lemondták a szereplést. Ettől függetlenül izmos a lineup, lássuk, kikkel meccselhetnek majd az unikornisok a 150.000 dolláros összdíjazásért!

Cloud9 (NA LCS): 2014-ben, San Jose-ban (akkor még Csacsi-Kikis-PoE-Vardags-Hylissang volt az UOL ötöse, ugye milyen régen volt? - a szerk.) már találkoztak a döntőben, az sima 3-0-s C9 győzelemmel végződött. A kék-fehérek idén is bivalyerősek, a dzsungel frissítés jót tett a csapatnak, jelenleg veretlenül állnak az első helyen állnak az NA LCS-ben és évek óta az élmezőny részét képezik az észak-amerikai régióban. A tavalyi vb-n is ők jutottak a legtovább amerikai csapatként. 

H2k (EU LCS): 2016-ban egészen a nyolcaddöntőkig jutott a nemzetközi viadalon, igaz akkor még más felállással (Forg1ven első és valószínűleg utolsó vb-je), de a mostani szezonban is jól tartják magukat, eddig csak Csacsiék tudták legyőzni őket.

M19 (LCL): ez lényegében a tavalyi Albus Nox Luna, a világbajnokság felkapott orosz sztárcsapata, Mumus korábbi ellenfelei. Ha más nem, Likkrit neve tuti minden vb néző agyába beleégett, a motivációs beszéde az egyik legérzelemdúsabb pillanata volt a tornának. Akkor tudtak meglepetést okozni (egészen a top8-ig mentek, amivel történelmet írtak), kérdés, hogy ezúttal is kifognak-e a nagyokon.

Flash Wolves (LMS): már a 2015-ös VB-n megmutatták, hogy nem csak az ahq e-Sports Club létezik az LMS-ben, azóta pedig folyamatosan képviselik a saját régiójukat szinte minden nemzetközi versenyen, ráadásul nem is akárhogy, hiszen az IEM Oaklanden is ők döntőztek az UOL ellen. Akkor a pónik nyertek, meglátjuk, hogy ha most összekerülnek, mi lesz a meccs vége.

EDward Gaming (LPL): bár Deftet elvesztették, továbbra is egyik domináns csapata a kínai ligának. Az elmúlt években nem sokat tudott villantani a régió nemzetközi szinten, talán majd most sikerül nekik. Még mindig ott egy Clearlove, aki világklasszis jungler, vagy Scout, aki még anno Faker cseréje volt az SKT-ben. Meiko már bizonyította, hogy jó support, szóval a nyers potenciál megvan, már csak az a kérdés, csapatként mit tudnak.

Kongdoo Monster (LCK): A koreai ligában sajnos nem állnak a legjobban, de ne felejtsük el, hogy nyert már IEM-t koreai Challenger csapat is, az ESC Ever személyében 2015-ben. A játékosok a korábbi Najin Black/White Sword, majd Najon e-mFire égisz alatt nevelkedtek, ők nevelték ki például Duke-ot és Peanut-ot is.

Rox Tigers (LCK): a név senkit ne tévesszen meg, ez sajnos már nem a tavalyi felállás, bár félteni őket sem kell, jelenleg az LCK 6. helyén állnak, viszont náluk is ki kell emelni, hogy a világ legkeményebb régiójában képviselik a középmezőnyt, ami azért nem kis teljesítmény.

A sorsolás még nem zajlott le, így azt nem tudni pontosan, ki kivel fog még játszani, de hamarosan ez is ki fog derülni. Az biztos, hogy izgalmas meccsek és összecsapások várnak majd ránk, elég csak Vizicsacsira és a "Top die" mondatáról is híres Impact párharcára gondolnunk. Ha összejön, kíváncsian várjuk, hogy ki hal majd a végén.

Az Esport1 természetesen a helyszínről tudósít majd az egész LoL hétvégéről, szóval érdemes lesz minket követni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!