Felébredt a FaZe és a mouz, nagy bajban a fantic-NiP páros

Felébredt a FaZe és a mouz, nagy bajban a fantic-NiP páros

A mousesports átvette a vezetést Európában, megkopott a fnatic a NiP régi fénye, nem bírt egymással a Na'Vi és a Virtus.pro, Amerika továbbra is csendes.

A mousesports átvette a vezetést Európában, megkopott a fnatic a NiP régi fénye, nem bírt egymással a Na'Vi és a Virtus.pro, Amerika továbbra is csendes. A rövid összefoglaló után azonban jönnek a részletek, a hét második játéknapján az európai méhkas ismét felbolydult, Amerikában viszont továbbra sincs meglepetés

Na'Vi vs. Virtus.pro - 1:1
Train (16:10), Cobblestone (8:16)

Sokan remélték, hogy a két csapat már januárban megmérkőzik egymással, ez ugyanis azt jelentette volna, hogy ők meccselik le egymás között az ELEAGUE 2017 Major döntőt, de ezt a sztorit már mindannyian ismerjük. Ami akkor nem jött össze Bo3-ban, most egy Bo2-ben eldőlhetett volna, vagyis hogy a Major csoportkörének két legjobb együttese közül, mégis ki a legjobb? Az 1:1-es végeredmény azonban továbbra is nyitva hagyja ezt a kérdést, a VP a világ egyik legjobb Cbble csapataként simán behúzta a mapot, Train-en azonban meglepetésre könnyedén nyert a Na'Vi, GuardiaN és s1mple ezúttal jobban forgatták az AWP-t!

FaZe vs. Heroic - 2:0
Overpass (19:16), Train (16:7)

A tegnapi Kinguin elleni zakó után felállt a földről a FaZe, és megszerezték első pontjaikat az ESL Pro League-ben. A szenvedő fél a tegnap jól indító Heroic volt, akik az első pályán nem álltak messze az újabb meglepetéstől, ám a hosszabbításban rákapcsoltak karrigan-ék, a második pálya pedig a játéknap egyik legsimább meccse lett Train-en. Allu és rain vezérletével 12:3-at támadott a FaZe a vagonok között, és csak ezután mentek át az előnyösebb oldalra, ekkor már borítékolható volt a nagy arányú verés.

NiP vs. mousesports - 0:2
Dust2 (8:16), Train (16:10)

A tegnap 2:0-ra felsült NiP nagyon fogadkozott a meccs előtt, hogy tanultak a Heroic elleni bakiból, és még egy ilyen nem fordul elő. Nos, úgy tűnik mégis. A második játéknap ugyanis pont olyan gyengén és fejetlenül játszott a svéd csapat, mint a dánok ellen, ezúttal a mouz húzta be ellenük 2:0-ra a párharcot. Ha a tavalyi évből szeretnénk kiindulni, 14:12-es eredmény kellett a továbbjutáshoz, a maximális vereségek egy harmadát tehát két nap alatt összeszedték a nindzsák. Bár mostani formájuk alapján lehet inkább a kiesés elkerülése reálisabb cél, mint a továbbjutás megszerzése. NiKo-ék viszont köszönték szépen és az európai lista élére ugrottak!

North vs- fnatic 2:0
Mirage (16:5), Overpass (16:12)

Aizy bemutatkozott új csapatában, bár erre a két meccsre később biztosan nem lesz büszke, a győzelem ellenére neki személyesen nem ment annyira. Mondjuk 32:29-el még éppen hogy pluszban van, de ennek jó részét a tükörsima Mirage meccsen hozta. A kiélezettebb pályán, ahol nagyobb szükség lett volna a segítségre, tök utolsók lettek MSL-el, 0.81-es rating egy megnyert szoros meccsen nem csillog túl fényesen. Az új fnatic viszont azután, hogy lekvalizott Katowice-be, ezúttal egy teljesen más arcát mutatta. Olofmeister csak kereste önmagát, az irányítást átvevő flusha hiába hozta a számokat, a társakat nem bírta el a hátán. Tisztán látszik, amit már a G2-nél is megfigyeltünk, idő kell az összeszokáshoz az egykori Major győzteseknek is.

NA meccsek

Bármennyire szeretnénk ide is csupa izgalmas és jól csengő dolgot írni, ez a játéknap is csak úgy eltelt Amerikában. Tegnap már utaltunk rá, hogy az SK, Immortals, Cloud9, OpTic, Liquid, Misfits hatos tűnik a legesélyesebbnek a továbbjutásra, és ma mit látunk? Az OpTic, a Misfits és az Immortals is 2:0-ra nyert. Voltak persze hosszabbításos meccsek és komoly küzdelmek, de a végén mégis az esélyes csapatoknál landoltak a pontok. A hat nagy közül egyedül az irányítócserén átesett Liquid nem mutatkozott még be, kíváncsian várjuk, ők is ennyire elkapják-e a fonalat?

A folyamatos meglepetések után ma újabb játéknap érkezik Európába, ráadásul DeadFox is képernyőre kerül a magyar közvetítésen! 21:20-tól HellRaisers vs. LDLC összecsapást figyelhettek a már megszokott csatornán:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!